Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

De 3 leukste fruittuin cadeau's voor de moestuinliefhebber in 2023

De 3 leukste fruittuin cadeau's voor de moestuinliefhebber in 2023

Frank Houweling

Gepubliceerd op 27-11-2023
Geschreven door Frank Houweling

De feestdagen zijn weer op komst en veel mensen zijn op zoek naar een leuk cadeau. Voor sommige mensen is het heel makkelijk om een cadeau te vinden, maar voor anderen kan het echt een uitdaging zijn. Mocht die persoon voor wie het lastig is nu een enorme liefhebber zijn van de moestuin, iemand met een volkstuin of gewoon iemand die graag met de fruitbomen bezig is? Dan kan je uit dit artikel misschien wat inspiratie vinden voor het perfect fruittuin cadeau!

Tip 1: Er is altijd ruimte voor een zuil appelboom

Red Sensation appels De tuin staat al snel vol, en dan past er geen grote fruitboom meer bij. Maar dat betekent gelukkig niet dat je geen appels uit je eigen tuin kunt telen. Met een zuil appelboom kan je namelijk in een heel kleine ruimte toch een boom kwijt!

Door een natuurlijke genetische 'afwijking' blijven deze bomen namelijk zeer klein. Ze groeien vele malen langzamer dan andere bomen, en groeien ook bijna alleen maar de lucht in. De appels, die groeien direct aan de stam. Zuilfruitbomen hebben bijna geen onderhoud nodig en groeien ook goed in een pot. Het is een boom waar iedereen wel een plekje voor kan vinden, en daarmee een perfect cadeau!

Onze favoriete zuilappelbomen zijn de McIntosh en Red Sensation. De McIntosh is een grote, ongelijke appel met een zoetere appel. De smaak kan het best met Jonagold worden vergeleken. De appel is rood/groen gekleurd.

De Red Sensation is een iets kleinere appel met een felrode kleur. Het ras is een echte handappel: knapperig met een zachtzure smaak. Deze appel lijkt wat smaak betreft het meeste op een Elstar.

Deze rassen zijn ook nog eens allebei zelfbestuivend en ziekteresistent. Ideaal dus!

Zuilappelbomen op een rij Zuilappelbomen blijven heel smal. De appels groeien direct aan de stam.

Bekijk onze zuilappelbomen in de webwinkel

Tip 2: Geniet van blauwe bessen uit de eigen tuin

Blauwe bessen aan een struik Wil je liever een plant cadeau doen die nu vol in het blad staat? Jammer genoeg zijn er niet zoveel fruitbomen en fruitstruiken die wintergroen zijn. De blauwe bes Sunshine Blue is daarop een uitzondering. 

Deze struik is heel erg sierlijk. Het is een wintergroene struik met een compacte groei. Deze struik bloeit in het voorjaar prachtig met witte klokbloemen. In augustus pluk je de heerlijke blauwe bessen. Deze zijn zoet en smakelijk. Je kunt ze direct opsnoepen, of natuurlijk verwerken in de lekkerste blauwe bessenjam. Hoewel blauwe bessen normaal heel erg winterhard zijn, bescherm je de sunshine blue bij zeer zware vorst. Een plant in pot haal je bij zware vorst even naar binnen in een onverwarmde kas of schuur. In de tuin kan je de plant een beetje inpakken met wat jute of doeken.

Een blauwe bes is best wel kieskeurig als het op grondsoort aankomt. Op veengrond of zandgrond groeit een blauwe bes perfect, maar op kleigrond staat hij stil of gaat hij zelfs dood. In pot kan je een blauwe bes wél altijd telen. Dus als je niet zeker weet of jouw grond geschikt is, speel je het zo op veilig.

Bloemen van blauwe bes Blauwe bessen bloeien rond april met prachtige witte klokbloemen. In de hersft hebben de struiken een rode herfstkleurDeze herfstkleur is bij de wintergroene Sunshine Blue minder fel.

Sunshine Blue struik

Ook midden in de winter is de Sunshine Blue prachtig groen.

Bekijk de blauwe bes Sunshine Blue in de webwinkel

Tip 3: Geef een fruittuin cadeaubon cadeau!

Fruittuin Cadeaubon De mogelijkheden voor planten en bomen in de fruittuin zijn enorm. Je kunt een 'gewone' fruitboom zoals appel, peer, pruim of kers aanplanten. Of iets bijzonders, zoals een nashipeer, abrikoos of mispel.

Wil je liever een kleine boom in pot houden? Dan zijn er allerlei dwergbomen en mini fruitstruiken.

En ook voor de bessenstruiken zijn er bessen, frambozen, bramen, aardbeien en meer om uit te kiezen.

Liever iets wat klimt? Dan overweeg een druif, kiwi of kiwibes.

En als je het echt niet meer weet? Geef dan gewoon de fruittuin cadeaubon cadeau! Onze cadeaubon is het fruitigste cadeau in de tuin, en stelt de ontvanger in staat om gewoon iets uit te zoeken wat zij zelf willen. De fruittuin cadeaubon is te verkrijgen in allerlei bedragen, en in te leveren bij onze webwinkel, of gewoon gezellig bij ons in de fysieke winkel in Boskoop.

Koop de fruittuin cadeaubon in de webwinkel

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie