Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Bloesem en bloeitijden van pruimenbomen

Japanse kersenbloesem-tuinen zijn mateloos populair. De rijke felwitte of roze bloei is fantastisch voor een wandeling, picknick of fotomoment. Maar wat veel mensen niet weten is dat dit geen kersenbomen zijn. Sterker nog: deze bomen zijn over het algemeen dichtere familie van de pruimenboom.

Dit is ook redelijk makkelijk te zien. De pruimenboom bloeit ook redelijk vroeg in het seizoen: Maart tot April. Over het algemeen net een week of twee voordat appel- of perenbomen bloeien. De exacte bloeitijd is afhankelijk van zonlicht in de tuin, en natuurlijk het seizoen. Bloemen kunnen zeer rijk bloesemen, met takken die vol met bloemen zitten. Hiervoor moet de boom over het algemeen wel jaren oud zijn. Een jonge boom draagt geen tot weinig bloesem. Dde bloemen zelf zijn klein, talrijk en diepwit van kleur.

Bloesem van pruimenbomen

De bloesem van alle pruimenbomen is gelijk. Diepwit, klein en talrijk. Ook de bloeitijd is vrijwel gelijk, met maximaal een paar dagen tot weken verschil. Jammer genoeg blijft pruimenbloesem maar enkele weken hangen. U kunt dus niet het hele voorjaar door van bloemen genieten. Gelukkig krijgt u er later wel fruit voor terug!

Bekijk assortiment pruimenbomen 

 

Bloesem in pruimenboom in de winkel.

Een pruimenboom met rijke felwitte bloesem in onze winkel. Erg bijzonder: normaal bloeien jonge pruimenbomen niet zo rijk.

Close-up van pruimenbloesem

Close-up van de bloesem van een pruimenboom door Isiwal/Wikimedia Commons. Bijgesneden. CC BY-SA 4.0.

 

 

 

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie