Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Klimplanten met fruit

Blauwe druiven aan schutting Iedereen kent fruitbomen en natuurlijk bessenstruiken. Maar niet iedereen staat erbij stil dat fruit soms ook aan klimplanten groeit. De druiven die vaak tot hun "stam" teruggesnoeid worden zijn helemaal geen bomen: het zijn eigenlijk klimmers. En ook kiwi's zijn een veel gegeten fruitsoort die aan klimplanten groeien. Deze fruitklimmers kunnen een ideale manier zijn om een kale schutting of muur wat verder op te vrolijken, en natuurlijk heerlijk fruit uit eigen tuin te eten. Maar wat is er allemaal mogelijk? En hoe plant en verzorg je deze fruitklimmers? Je leest het hier!

FotoFruitsoort
Druif Boskoop Glory Druiven

Druiven zijn heerlijk zoete vruchten om direct van te snoepen, of wijn van te maken. Ook pitloze druiven kan je in Nederland gewoon telen. Lees verder.
Kiwi's groeien ook gewoon in Nederland. Kiwi

Kiwi's voelen misschien heel exotisch, maar dit is niet het geval. Deze vruchten komen van origine uit China, en groeien dus ook goed in ons klimaat. Lees verder.
Kiwibes Issai bij ons in de showtuin. Kiwibes

De kiwibes is het kleine zusje van de kiwi. Deze vrucht is kaal en kan je met schil en al eten: net zoals een bes. De kiwibessen zijn zoet en smakelijk. Lees verder.
Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie