Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Aalbessen, Kruisbessen en andere bessen uit de ribesfamilie

Rijpende cassisbessen De witte bes, rode bes, kruisbes, zwarte bes, worcesterbes... noem het maar op. Al deze bekende bessen komen eigenlijk uit de zelfde familie. Het zijn allemaal 'Ribes'-bessen. Deze bessen staan bekend om hun kracht en gezondheid, maar ook om het lekkere fruit wat ze produceren. Begint u net met een fruittuin? Dan zijn onderstaande bessen écht een must. Ze bieden veel resultaat voor relatief weinig moeite. Waar u wel op moet letten, en dat geldt voor bij alle bessen, is vogelvraat. Want ook vogels snoepen graag mee van al deze lekkernijen!

FotoFruitsoort
Rode aalbessen aan een struik Rode, witte en roze aalbessen

Aalbessen zijn door hun felrode kleur erg populair als decoratie. Hun zachtzure en frisse smaak maakt ze een populaire smaakmaker in taarten en gebakjes. Naast de rode variant zijn er ook gele en roze aalbessen, die iets zoeter van smaak zijn en minder snel door vogels worden opgegeten. Lees verder.
Rosko is een kruisbessenras met rode vruchten. Kruisbessen

Kruisbessen beginnen een beetje een vergeten fruitsoort te worden. Deze smakelijke bessen zijn namelijk niet meer te verkrijgen in de supermarkt, en ook niet zo vaak meer bij de groenteboer. Zonde, want deze knapperige bessen hebben een heerlijke zachtzure smaak en zitten vol met aroma. Lees verder.
Zwarte bessen aan een struik Zwarte bessen

Zwarte bessen worden vaak verward met blauwe bessen. Dit is wel te begrijpen, want nogal eens staat in de supermarkt een blauwe bes op de verpakking van een product wat gemaakt wordt van zwarte bessen. Toch is de smaak heel anders. Deze zwarte bes is zuur en wat bitter van smaak, met een sterk cassisaroma. Heerlijk voor verwerking, maar alleen de echte liefhebber eet ze direct van de struik. Lees verder.
Jostabessen aan struik Jostabessen

De jostabes is ontstaan uit een kruising tussen een zwarte bes en een kruisbes. Hierdoor is een heerlijk zachtzure bes met een aangenaam cassis-aroma ontstaan. Een bijzondere bes die echt een plekje in de tuin van een verzamelaar verdient. Lees verder.
   Worcesterbessen

Referenties

Foto van jostabes (inleiding) door ZualioCC BY-SA 3.0 licentie.

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie