Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Maandag gesloten Wij zijn maandag 24 juni gesloten. Op dinsdag zijn we weer open volgens onze normale openingstijden.

Openingstijden
Kiwi's

Kiwiplant kopen

Wie aan kiwi's denkt, denkt niet meteen aan het planten van een kiwi in de tuin. Op het eerste gezicht lijken ze erg exotisch, maar dat valt reuze mee! Als je deze klimmers tegen een rek aan laat groeien, zul je zien dat de stam van deze planten zich om het rek gaan kronkelen.

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 6 producten in deze categorie

Tips voor het kopen van een kiwi

De kiwi wordt in Nederland al snel gezien als een wat exotische fruitsoort, maar dat is het helemaal niet. De kiwi komt van origine uit China, en is helemaal niet zo'n enorme zonaanbidder. Je kunt dus ook goed kiwi's telen in Nederland.

Welke kiwiplant is het beste in Nederland?

Kiwiplant in Nederland Kiwistruiken die kleine kiwi's geven rijpen het beste af in Nederland. Je kunt dus het beste kiezen voor een Moniek of Jenny. Kiwi's met grote vruchten, zoals de Hayward, zijn wat lastiger. En een gele kiwi zoals de Goldy is het lastigste.

Een voordeel aan de kiwi Moniek is dat deze kiwistruik al op een heel jonge leeftijd vruchten draagt. Je hoeft bij dat soort dus niet jaren te wachten totdat je kiwi's kunt plukken.

Hoe groot wordt een kiwiplant?

De kiwiplant groeit als een klimplant die zichzelf het liefste om een draad heen slingert. Het is een sterke groeier die gerust 4 tot 6 meter lang kan worden. Het is een ideale klimplant om een grote pergola te begroeien, of om een hele schutting te vullen. Heb je niet zoveel ruimte? Dan is het zusje van de kiwi, de kiwibes, een betere optie. Deze blijft wat kleiner.

De kiwiplant ziet er prachtig uit, met grote groene, wat behaarde bladeren. De uitlopers in het voorjaar zijn wat roze. De bloemen zijn klein, wat onopvallend en wit van kleur. De meeste sierwaarde zijn de kiwi's zelf die van de zomer tot oktober in de plant hangen. In de winter is een kiwi kaal.

Goed verzorgen

De juiste standplaats en het correct verzorgen van de kiwiplant is erg belangrijk om heerlijk kiwi's te kunnen plukken in je eigen tuin. Wil je een kiwi kopen? Dan is het belangrijk om dus ook even te kijken naar dit artikel: een kiwi planten en verzorgen.

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Geslacht: Open
Vruchtgrootte: Open
Vruchtvlees kleur: Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open