Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Maandag gesloten Wij zijn maandag 24 juni gesloten. Op dinsdag zijn we weer open volgens onze normale openingstijden.

Openingstijden

Bloesem en bloeitijden van perzikbomen en nectarinebomen

Perzikbomen en nectarinebomen zijn in veel opzichten eigenlijk dezelfde boom. Dit is ook het geval met de bloesem, want deze is gelijk. Een perzik is één van de eerste bomen die bloeit, en kondigd daarmee het voorjaar aan. In een warme binnentuin in de stad heeft u soms al in februari prachtige bloesem in de tuin! De dieproze bloesem is rijk en spectaculair. U bent direct in een vroege voorjaarsstemming.

Deze vroege bloei heeft jammer genoeg wel twee nadelen. Ten eerste is er het gevaar van nachtvorst tijdens de bloei. Is er nachtvorst, en staat de boom in bloei? Dan heeft u dat jaar naar alle waarschijnlijkheid geen fruit. De boom zal hier verder niet dood aan gaan, maar zonde is het natuurlijk wel. Hiernaast zijn er zo vroeg in het jaar weinig insecten actief. DIt is gelukkig wel gemakkelijk op te lossen! Breng handmatig met een penseel het stuifmeel over van bloem- naar bloem. Dit mag gewoon bij dezelfde boom want alle perzik- en nectarinebomen zijn geheel zelfbestuivend. Op deze manier speelt u zelf voor bij, en bent u gegarandered van vruchtzetting.

Bloesem van perzik- en nectarinebomen

Perzik- en nectarinebomen bloesemen zeer vroeg in het jaar van februari tot maart. De exacte bloeitijd hangt af van standplaats en het seizoen. De bloesem is spectaculair met dieproze bloemen. Jammer genoeg blijven de bloemen wel redelijk kort hangen. Meestal is de bloesem al na enkele weken weg.

Close-up van een prachtige dieproze perzikbloesem

 Close-up van dieproze bloesem

De bloesem van een perzik is rijk en uitbundig

De bloei van perzik- en nectarinebomen is prachtig rijk

Ook dwergperzikbomen hebben een prachtige bloesem.

Ook dwergperzikbomen bloeien prachtig en worden daarom ook vaak als sierboom aangeplant.

Perzikbomen met rode bloesem

Bijna alle perzikbomen hebben roze bloesem, maar er zijn ook enkele soorten met dieprode bloesem. Hoewel er vaak gezegd wordt dat dit 'sier'perziken zijn, geven deze bomen gewoon eetbaar fruit. De perziken zijn misschien iets minder groot dan de vruchten die van een gewone perzikboom komen, maar zoet en smakelijk en daarom zeker geen straf om op te eten. Met een perzikboom met rode bloesem kunt u dus sier en genot combineren!

De volgende rassen perzikbomen hebben rode bloesem:

  • Red Peachy (dwerg)
  • Melred
  • Magnifa  (niet in ons assortiment)
  • Late Red  (niet in ons assortiment)
  • Double Red  (niet in ons assortiment)
  • Red Baron (niet in ons assortiment)
  • Early Red  (niet in ons assortiment)

Bloesem van de perzik 'Melred'

De perzik 'Melred' heeft opvallend dieproze tot rode bloesem. Hoewel hij vaak als sierboom wordt aangeplant geeft hij gewoon eetbaar fruit!

Bloemen van dwergperzik red peachy

Bloesem van de dwergperzik 'Red Peachy'

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie