Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

De familie Houweling: het team achter fruitbomen.net

Met onze webwinkel specialiseren wij ons inmiddels al 15 jaren in alles wat met fruitbomen te maken heeft. Maar wist u dat onze kwekerij al meer dan 40 jaar bestaat? Op deze pagina stellen wij ons graag voor en vertellen wij waar wij voor staan. 

Ons team bestaat inmiddels uit zeven medewerkers met uiteenlopende taken. Wij staan graag voor u klaar met advies, bezorgen uw fruitbomen thuis of zijn achter de schermen bezig met het onderhoud van de website. 

Henk

Henk is de eigenaar van Fruitbomen.net. Na zijn opleiding aan de Vakschool Boomkwekerij en Handel heeft hij op jonge leeftijd Kwekerij Houweling opgericht. Als ervaren kweker hecht hij veel waarde aan een nette winkel, met goed verzorgde planten. Zijn favoriete fruitboom is de moerbei, een prachtige robuuste fruitboom die zoet fruit met een goede smaak oplevert. Voor Fruitbomen.net besteedt Henk veel tijd en aandacht aan het zorgvuldig inpakken van pakketten. Op het land achter de winkel schoffelt Henk graag. Verder is hij trotse bezitter van een voliere met tropische vogels.

Corry

Corry is de koerier van het team. Ze heeft er veel plezier in om met haar bezorgbus door de provincie te rijden en met de fruitbomen op de gekste adressen terecht te komen. Bezorgen is dan ook meer haar hobby; in het dagelijks leven is zij werkzaam op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. Corry's favoriete fruitboom is de appel 'Lena', een zachtzoet appeltje. Daarnaast is ze erg tevreden over de blauwe bessen Bluecrop en Bluejay die in haar eigen achtertuin staan.

Heiko

Heiko Houweling Heiko wordt door zijn collega's nog wel eens ''wandelende encyclopedie'' genoemd, en dat is niet voor niets! Als kind hielp hij zijn vader al graag op de kwekerij, waarna hij een tuincentrum-opleiding en een handelsopleiding is gaan volgen. Na zijn schoolperiode heeft Heiko veel ervaring opgedaan bij twee tuincentra in de buurt. Hierdoor is hij een echte tuinplanten-expert geworden, die graag zijn kennis overbrengt op klanten in de winkel en altijd op zoek is naar nieuwe fruitrassen.

Heiko is dan ook één van de eerste aanspreekpunten van Fruitbomen.net, die telefonisch en in de winkel klanten graag te woord staat.

Daarnaast verzorgt hij ook het onderhoud in de winkel. Als echte fruitbomenliefhebber vindt Heiko het lastig één favoriete fruitboom te kiezen. De appels 'Discovery' en 'McIntosh' vallen goed in de smaak, net als innovatieve kruisingen zoals de prachtige Perzikoos en de moderne Familiefruitboom. Verder vindt Heiko de Kiwibes Issai bijzonder vanwege zijn slingerende takken. 

Marleen

Marleen zorgt op de kwekerij voor orde in de chaos. Zij houdt zorgvuldig de administratie bij en zorgt ervoor dat de bezorgingen goed worden ingepland.

MarleenMede dankzij haar opleiding aan de Middelbare Tuinbouwschool heeft Marleen een flinke kennis over tuinbouw opgedaan, en zij vindt het leuk om kennis over te brengen aan klanten bij het uitkiezen van een fruitboom. Zij is daarom op zaterdagen veel in de winkel te vinden. De afwisseling tussen klantcontact en haar administratieve taken vindt Marleen het leukst aan haar werk bij Fruitbomen.net. De favoriete fruitboom van Marleen is de platte perzik, die naar haar mening sappiger zijn is dan de gewone perzik. 

Frank

Frank is samen met Heiko de initiatiefnemer van Fruitbomen.net, en het meesterbrein achter de website. Hoewel hij onlangs zijn Masteropleiding Informatiekunde heeft afgerond en aan de slag is gegaan als software engineer, is Frank nog steeds erg betrokken bij de winkel. Op zaterdag adviseert Frank graag klanten. Hij houdt van de enthousiaste en gemotiveerde sfeer binnen het team. Daarnaast is hij als fruitbomenliefhebber actief op sociale media en fora over fruitbomen. Doordat hij vroeg betrokken is geweest bij het bedrijf, en de website onderhoudt, heeft Frank een zeer goede kennis van fruitbomenbestuiving en het assortiment. Net als Heiko is Frank een echte fan van de appel 'McIntosh.' Vooral de smaak van deze frisse appel en diens goede ziekteresistentie geven voor Frank de doorslag.

Frank met de nieuwe website

Frank met de website.

Moniek

Moniek adviseert klanten in de winkel en bezorgt bomen aan huis. Met haar vlotte pen schrijft Moniek daarnaast graag artikelen voor de website van Fruitbomen.net. Binnen het bedrijf heeft zij het erg naar haar zin door de goede teamspirit en het klantcontact. Doordat zij geen achtergrond heeft in 'het kwekersbestaan' kan Moniek zich heel goed verplaatsen in beginnende tuiniers. Zij kan zo op een toegankelijke manier klanten in de winkel informeren over fruitbomen. Haar favoriete fruitboom is de appel 'Bramley's Seedling', een oud Brits appelras met een friszure smaak. Ook de grillige kweepeer 'Portugal' en de exotische platte nectarine zijn bij haar geliefd. Moniek is een echte studiebol: zij is na haar Masteropleiding Public Administration begonnen aan de Masteropleiding Crisis and Security Management

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel