Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Kersenbomen

Kersenboom kopen

De kers is misschien wel het populairste zomerfruit. Veel mensen denken dat kersen niet binnen ons klimaat kunnen worden geteeld. Dat is echter een fabeltje. De beste in Nederland te telen rassen zijn Kordia en Regina, die je vaak ook bij professionele kersentelers kunt vinden. Zure kersen, ook 'morellen' genoemd, kunnen ook in de halfschaduw staan en kunnen worden ingemaakt in jams. (lees verder) Voor de echte levensgenieters zijn deze zure kersen ook zeer geschikt om kriekbier te maken.

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 33 producten in deze categorie

Tips voor het kopen van een kersenboom

Door een kersenboom te kopen heb je een prachtige boom in de tuin, met fantastische kersenbloesem en heerlijke zoete vruchten. Maar met al de opties die wij bieden, kan wat advies over welke kersenboom te kopen geen kwaad.

Kies een zelfbestuivende kersenboom

Kersenboom met kersen Door een zelfbestuivende kersenboom te kopen heb je maar één boom nodig om fruit te kunnen plukken. Dit bespaard behoorlijk wat ruimte. Wel krijg je met kruisbestuiving, dat is met twee kersenbomen die elkaar kunnen bestuiven, meer kersen aan de boom. Gebruik onze bestuivingstabel voor kersen om twee passende kersen uit te kiezen.

Toch liever een zelfbestuivende kers? Dan zijn de beste zelfbestuivende kersen de Stella, LapinsSunburst en Dubbele Meikers.

De juiste maat voor de tuin

Al onze kersenbomen zijn geënt op een onderstam. Op die manier kunnen we de groeikracht van de boom controleren, en dus ook bepalen hoe groot deze wordt. Je laag kunt een laagstam, halfstam of hoogstam kersenbomen kopen. De verschillende stamhoogtes en afmetingen vind je hier: maten fruitbomen en hun verschillen.

Lei kersenboom, mini kersenboom of Gisela 5?

Naast deze maten is er ook nog de dwergkersenboom Cherry Boop, die perfect is voor in een kleine stadstuin of voor in een pot op terras en balkon.

Liever juist heel veel kersen plukken? Koop dan een kersenboom op de speciale onderstam Gisela 5. Deze zorgt voor een heel kleine laagstam kersenboom die op jongere leeftijd al kersen gaat dragen.

Als laatste optie kan je ook een kersenboom als leiboom aanplanten. Hoewel de kersenboom wat meer groeikracht heeft dan een peer of appel valt ook van deze boom een leiboom te maken. Je vindt bij ons een groot assortiment voorgeleide kersenbomen. Het voordeel van een leiboom is dat de warmte beter wordt verspreid, waardoor de kersen goed afrijpen. Ook neemt zo'n boom wat minder ruimte in beslag.

Planttijd voor kersenbomen

Hoewel je een kersenboom in pot het hele jaar door kunt planten, is de beste planttijd van november tot maart, als het blad van de boom is gevallen. Op dat moment slaat de boom het makkelijkste aan. Koop je een kersenboom in pot, buiten deze ideale planttijd? Zorg er dan voor dat je de boom goed water geeft.

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Smaak: Open
Pluktijd: Open
Vruchtkleur: Open
Vruchtgrootte: Open
Opbrengst: Open
Ziekteresistentie: Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open