Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Maandag gesloten Wij zijn maandag 24 juni gesloten. Op dinsdag zijn we weer open volgens onze normale openingstijden.

Openingstijden

Bodembedekkende bramen: Poolbraam en Gele Kruipframboos

In Nederland kennen we frambozen en bramen als grote en logge struiken, maar er zijn ook bessen in de bramenfamilie waarbij dit helemaal niet hoeft. Uit scandinavie komen de poolbraam (Rubus arcticus) en de gele kruipframboos (Rubus xanthocarpus). Deze planten groeien zeer laag (tot max. 15 centimer hoog) en kunnen daarmee goed als bodembedekker gebruikt worden. Beide planten groeien het liefst op een licht zure, goed doorlatende grond zoals veen- of zandgrond. Voeg bij twijfel wat potgrond toe bij het planten.

FotoFruitsoort
Roze bloemen van de poolbraam Poolbraam

De poolbraam bloeit met prachtige roze bloemen en geeft daarna rode vruchten. Het voordeel van deze plant is de zeer lage groeiwijze. Meer informatie.
 Vrucht van de gele kruipframboos. Gele kruipframboos

De gele kruipframboos is een lage bodembedekker met prachtige langwerpige bladeren. Deze struik bloeit in het vroege voorjaar met witte bloemen en geeft in Juli tot Augustus kleine, gele en zoete vruchten. Meer informatie.
Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie