Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Een prachtframboos kopen, planten en verzorgen

Vrucht van de prachtframboos De prachtframboos heeft niet voor niets 'pracht' in de naam. Deze sierlijke struik groeit tot een hoogte van ongeveer een meter en heeft grote, roze bloemen (het ras 'Olympic Double' heeft dubbele bloemen). De oranje-gele vruchten kunnen in juli geplukt worden en hebben een zoete tot zachtzure smaak.

Nederlandse naam Prachtframboos
Latijnse naam Ribes spectabilis
Niveau verzorging Makkelijk, goed voor beginners.
Niveau produceren Enkele bessen, lage productie. Zelfbestuivend.
Soort plant Middelhoge struik.
Plaats in tuin Zon tot halfschaduw.
Ziektegevoeligheid Wenig ziektegevoelig
Aanbevolen rassen Olympic Double

Op deze pagina:

Prachtige bloesem

Bloemen van de prachtframboos Olympic Double De prachtframboos is misschien wel meer een sierplant dan een fruitstruik. Dit komt doordat deze struik in april bloeit met prachtige, middelgrote roze bloemen. Het ras Olympic Double heeft dubbele bloemen, met twee 'lagen' bladbladeren, die dus extra sierlijk zijn. De bloesem blijft ongeveer twee weken aan de struik hangen. Voor bijen zijn deze dubbele bloemen wel minder aantrekkelijk.

Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Wordt u ook helemaal hebberig?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie