Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Fruitbomen planten met jute zak

Fruitbomen met wortelkluit in een jute zak bij ons in de winkel Fruitbomen komen in vele vormen en maten. Vaak wordt een fruitboom aangeboden met 'blote wortels', hierbij krijgt u de boom dus met de wortels en zonder aarde. Ook vaak koopt u een fruitboom in pot, waar de boom dus opgepot is in een plastic pot met potgrond. Er is ook een derde optie die je tegenwoordig minder vaak ziet: de fruitboom in jute.

Op deze pagina:

Wat is een fruitboom in jute?

Bij een fruitboom met jute zak (of eigenlijk meer jute doek) wordt de wortelkluit met wat omringende aarde 'gebonden' met een stuk jute. Deze oeroude methode heeft als voordeel dat de boom makkelijker te bewaren en transporteren is dan met blote wortels. Ook is de kans op goede hergroei beter. Een voordeel tegenover een boom in pot is natuurlijk dat er minder plastic en potgrond wordt verspilt. Jute is geheel plantaardig en biologisch afbreekbaar.

Fruitbomen in jute zak aanplanten

Een fruitboom in een jute zak kunt u, doordat de zak biologisch afbreekbaar is, gewoon met zak en al aanplanten. Het is wel belangrijk om de volgende stappen te volgen.

Ijzerdraad verwijderen

Jute kluit verstevigd met ijzerdraad Voordat u een fruitboom in jute zak gaat poten is het belangrijk om eerst te controleren of er om het jute heen geen ijzerdraad is gespannen. Dit wordt vaak gedaan bij bomen die op kleigrond zijn geteeld. Door het gewicht valt het jute zonder de ondersteuning uit elkaar.

Als er ijzerdraad is gebruikt is het belangrijk om deze eerst te verwijderen. Doe dit pal naast het plantgat, want zonder het ijzerdraad valt de kluit snel uit elkaar. U kunt het ijzerdraad makkelijk verwijderen door gebruik te maken van een draadtang. Knip het draad in een rechte lijn van boven naar onderen door, en trek het daarna van de gehele kluit af.

Boom planten

Volg na het verwijderen van ijzerdraad onze gewone plantinstructies. Wanneer de plant in de kuil staat, maar u deze nog niet heeft dichtgemaakt, is het belangrijk om de knoop die met de juten doeken om de stam gelegd is, open te maken. Hierdoor kan de stam dik worden zonder dat deze 'gewurgd' wordt door het jute.

Doordat het jute biolgisch afbreekbaar is mag u het gewoon laten liggen.

Hierna maakt u het plantgat dicht, en volgt u de verdere instructies.

Knoop in het jute om de wortelkluit.

Maak nadat u de boom in het plantgat heeft gezet deze knoop om de stam heen los.

Fruitbomen in jute zak kopen

Wij verkopen ook enkele bomen met jute zak. Dit zijn vaak oudere 'karaktervolle' fruitbomen die wij zelf in de volle grond telen. De meeste fruitbomen bij ons worden verkocht in pot. Op bestelling leveren we ook bomen met blote wortel.

Ons assortiment oude fruitbomen

Verder lezen

Meer weten over de juiste manier om een fruitboom te planten en verzorgen? Lees hier verder!

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie