Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Bloesem en bloeitijd van de pawpawboom

Pawpaw Prima De pawpawboom is een bijzondere fruitboom. De vruchten, die een zoete smaak hebben die aan banaan of mango doet denken, zijn heerlijk. Hoewel je bij mango en banaan aan de tropen denkt komt deze boom uit het noorden van de Verenigde Staten. Hierdoor zijn ze goed geschikt om ook in ons klimaat te kweken

Bijzondere bloemen

De pawpaw heeft naast bijzondere vruchten ook bijzondere bloesem. De donkerrode tot bruine klokvormige bloemen zijn 3 tot 5cm groot en zichtbaar in mei. De bloemen blijven 4 tot 6 weken hangen. Omdat de insecten die de pawpawboom in de natuur bestuiven niet altijd in Nederland voorkomen ka nhet aan te raden zijn om de boom in Nederland met de hand te bestuiven.

Gebruik, als de boom volledig in bloei staat, een penceel om het stuifmeel van bloem op bloem over te brengen. Bij een zelfbestuivende boom zoals de Sunflower of Prima mag dat bij bloemen van de boom zelf. Maar als je meerdere bomen aanplant is het beter om het stuifmeel tussen bloemen van andere bomen over te brengen. Zo heb je betere kruisbestuiving.

Na de bloei beginnen uit het midden van de bloem de vruchten te groeien. Deze zijn eerst klein, langwerpig en geel van kleur. Later worden de vruchten ronder en verkleuren ze meer naar groen.

Pawpaw bloemen

De pawpawboom bloeit in Mei met klokvormige, roodbruine bloemen.

Pawpaw aan einde bloeitijd

De bloemen veranderen uiteindelijk van kleur, tot een donkerbruine tot bijna zwarte kleur.

Pawpaw vruchten

De vruchten groeien in het midden van de bloem.

Een pawpawboom in de tuin

Wil je zelf ook zo'n bijzondere boom in de tuin? Dat kan! Maar het is wel belangrijk om te weten waar je aan begint. Lees hier verder om meer te leren over pawpaw-bomen:

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie