Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Bloesem en bloeitijden van perenbomen

Bloesem in een halfstam perenboomNiet voor niets is een wandeltocht langs de boomgaarden een populaire activiteit in het voorjaar. De felwitte 'oceaan' van perenbloesem is echt een prachtig gezicht.

De perenboom bloeit ook redelijk vroeg in het seizoen: April tot Mei. De exacte bloeitijd is afhankelijk van zonlicht in de tuin, en natuurlijk het seizoen. 

Perenbomen kunnen zeer rijk bloesemen, en de bloemen zelf zijn (vergeleken met andere fruitbomen) ook opvallend groot. De bloekleur van perenbloesem is felwit.

Bloesem van perenbomen

De bloesem van alle perenbomen heeft dezelfde, diepwitte kleur. Er is dus geen verschil tussen de bloesem van consumptieperen of stoofperen.

Er is wel een klein verschil tussen de bloeitijd van verschillende perenbomen, maar dit is een verschil van dagen tot maximaal enkele weken. Niet iets om uw book op uit te zoeken.

Bekijk assortiment perenbomen 

Perenbloesem

De bloesem van deze perenboom staat pas enkele dagen open: de bloembladeren zijn nog niet geheel uitgebouwen.

 

Perenbloesem

Deze perenboom staat geheel in bloesem met uitgebouwen, grote en felwitte bloesem.

Bloesem van nashiperenbomen

De nashiperenboom lijkt in veel opzichten op de 'gewone' / europeese perenboom. Toch is de bloesem iets anders: de bloeitijd is één tot twee weken eerder, en de bloemen iets kleiner. De bloembladeren zijn wat minder rond. De bloesemkleur is verder gelijk.

Bekijk assortiment nashiperenbomen

Bloesem van een nashiperenboom

Bloesem van Nashiperenbomen in onze winkel.

 

Referenties

Foto van halfstam perenboom met bloesem door SilverijeCC BY-SA 3.0

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie