Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Frambozen, bramen en andere planten in de bramenfamilie

Gele frambozen De bramenfamilie brengt ons veel verschillende, heerlijke vruchtjes. Terwijl de braam en framboos in de supermarkt alom vertegenwoordigd zijn, zijn er ook hierin nog veel soorten te vinden. Heeft u bijvoorbeeld wel eens een gele of zwarte framboos gezien? Of heeft u wel eens een bodembedekkende framboos gezien? Hieronder vindt u links naar pagina's vol informatie over de fruitsoorten uit de bramenfamilie waarmee u bekend bent, maar ook met informatie over de soorten waarmee u onbekend bent.

FotoFruitsoort
Vruchten van de doornloze braam Black Satin. Bramen

De bramenstruik is een gemakkelijke struik die zwarte, zachtzure en smakelijke vruchten geeft. De bramenstruik is een zeer sterke en onderhoudsvrije struik, maar heeft wel voldoende ruimte nodig. Lees verder.
 Framboos polka Frambozen

De frambozenstruik geeft zoete tot zachtzure en zeer aromatische vruchten. Deze vruchten zijn bij velen favoriet en echt zomerfruit. Genieten van frambozen uit eigen tuin is misschien wel makkelijker dan je zou denken. Lees verder.
Loganberry Loganbes, Taybes en Boysonbes

Deze kruisingen tussen frambozen en bramen brengen het beste van beide. De zoete smaak van frambozen, stevige vrucht van de braam. En ook doornloos? Deze vruchten kunnen best wel eens een perfecte keuze zijn voor jouw tuin. Lees verder.
 Rijpe japanse wijnbessen van een wijnbessenstruik Japanse wijnbessen

Deze japanse vruchten zijn aromatisch en super smakelijk. Ze zijn populair in de moestuin omdat ze erg makkelijk groeien en fruit geven. Naar deze struik hoef je praktisch niet om te kijken. Lees verder.
 Vruchten zwarte framboos Zwarte Frambozen

Deze vruchten worden vaak aangezien voor bramen. Totdat ze geproeft worden dan, want dan smaken ze toch wel heel anders. Deze vruchten hebben een aromatische en zachtzure smaak. Mooi aan deze plant zijn ook de bijzondere takken met een soort 'witte' dauwlaag. Lees verder. 
Vrucht van de prachtframboos Prachtframboos

Een sierlijke struik met dieproze bloemen (Olympic Double heeft dubbele bloemen) en oranjegele vruchten in de zomer. Lees verder.
Roze bloemen van de poolbraam Bodembedekkende bramen en frambozen

De bramenfamilie is groot, en er zijn ook enkele planten zoals de poolbraam en gele kruipframboos die als vaste plant groeien en dus een ideale bodembedekker zijn. Lees verder.

 

Referenties

Foto van vruchten van de zwarte framboos door Krzysztof Ziarnek, Kenraiz.  CC BY-SA 4.0 licentie.

Wordt u ook helemaal hebberig?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie