Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is morgen open van 12:00 tot 17:00

Fruitstruiken: bessen, bramen en overig kleinfruit

Ook in een kleine tuin of zelfs in een pot is er ruimte voor een fruittuin. Vooral door fruitstruiken zoals bessen, frambozen, bramen en aardbeien aan te planten kan je veel fruit eten van weinig vierkante meters. Lees hier verder over de verschillende fruitstruiken en hoe je ze in je eigen tuin kunt telen.

FotoFruitsoort
Vruchten van de doornloze braam Black Satin. Frambozen, bramen en andere braamachtigen

De bramenfamilie bevat veel verschillende smakelijke fruitsoorten. Veel zijn grote en wat wilde struiken, maar er zijn ook 'klimplanten' en bodembedekkers met zoet fruit.

Bekijk alle braamachtigen.

Ga direct naar: Bramen - Frambozen - Loganbes, Taybes en Boysonbes - Japanse wijnbes - Zwarte framboos - Prachtframboos - Bodembedekkende frambozen
Rode aalbessen aan een struik Aalbessen, kruisbessen, zwarte bessen en andere ribesbessen

De ribesfamilie bevat enkele middelgrote, houtige struiken die goed groeien in Nederland en een verassende smaak hebben. Deze struiken geven makkelijk fruit.

Bekijk alle ribesbessen.

Ga direct naar: Rode, witte en roze aalbessen - Kruisbessen - Zwarte (Cassis) bessen - Jostabessen
Deze blauwe bessen zijn bijna rijp om geplukt te worden. Veenbessen

Veenbessen is een groep bessen waarvan de bosbes het bekendste is. Deze bessen groeien alleen op zeer zure (bos)gronden, maar staan bekend om hun geweldige zoete smaak.

Bekijk alle veenbessen.

Ga direct naar: Blauwe bessenVossenbessen - Cranberries
Zelf geplukte aardbeien Aardbeien

Aardbeien worden niet voor niets zomerkoninkjes genoemd. Deze rode vruchten zijn zoet, sappig en gewoon een heerlijk verwenmomentje. Lees verder.
Vruchten van de honingbes Honingbessen

Honingbessen zijn in Nederland redelijk onbekende vruchten. Zonde, want de rijpe blauwe vruchten hebben een aangename zachtzure tot zoete smaak. Lees verder.
Vruchten van de appelbes in onze winkel Appelbessen

De appelbes is in veel levensmiddelen te vinden, maar de meeste mensen hebben ze nog nooit puur geproeft. Niet gek, want de pure bessen zijn behoorlijk bitter. Maar verwerkt in sap of jam geven ze een heerlijk aroma af. Lees verder.
Vruchten van een vlierbessenstruik Vlierbessen

Vlierbessen zijn echte verwerkingsbessen. Puur zijn ze zelfs (licht) giftig. Maar verwerkt in sap of jam zijn ze niet alleen heerlijk, maar ook zeer gezond. Daarnaast zijn de struiken echt prachtig. Lees verder.
Dwergkwee vruchten Dwergkwee

De dwergkweepeer is een sterke en gemakkelijke plant die prachtig bloeit. De gele vruchten kunnen gebruikt worden voor verwerking. Lees verder.
Saskatoon bessen Krentenboompje

De 'krenten' van het krentenboompje zijn gedroogde druiven, maar kleine zoete vruchten met een blauw-zwarte kleur. Deze middelgrote tot grote struik bloeit ook nog eens prachtige met witte bloemen. Lees verder.
Image with no description Chocobes

De chocobes of fazantenbes wordt nogal eens als sierplant aangeplant. De donkerrode tot zwarte bessen hebben een zoete tot zachtzure smaak met een licht chocoladearoma. Lees verder.
Duindoorn aan de kust in Zeeland. Duindoorn

Deze opvallend sterke kustplant heeft aantrekkelijke oranje-gele besjes die opvallend gezond zijn. Lees verder.
Goji bes in struik. Gojibes

Deze 'superfood' zit boordevool met vitaminen. Hoewel je ze vaak gedroogd vindt kan je ze ook vers uit eigen tuin eten. Lees verder.
Image with no description Hazelnoot

Wie houd er niet van hazelnoten? Om direct van te genieten. Of nog beter verwerkt in chocolade of gebak. Maar waarom eet je ze niet uit eigen tuin? Lees verder.

 

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie