Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Een pawpawboom planten en verzorgen

Pawpaw Sunflower Dit is zo'n fruitsoort waar de meeste nederlanders nog nooit van gehoord hebben - de pawpaw. Deze exotisch ogende vrucht komt van nature voor in noord-amerika, waar hij onder verschillende namen bekend staat. De vruchten smaken zeer exotisch naar een mix van mango, ananas en papaya. Door de gele of groene kleur en vorm worden ze vaak met bananen vergeleken, maar behalve wat textuur betreft smaken ze dus echt heel anders.

Nederlandse naam Pawpaw, Prairiebanaan, Poor man's banana, Ozark banaan, Roomappel
Latijnse naam Asiminia triloba
Niveau verzorging Gemiddeld
Niveau produceren Laag
Soort plant Struik of kleine boom (afhankelijk van snoei)
Plaats in de tuin Zon of Halfschaduw, beschut
Ziektegevoeligheid Laag
Aanbevolen rassen SunflowerPrima 1216

Op deze pagina:

Standplaats

Een pawpaw staat het liefst op goed doorlatende, lichtzure grond. Op zware kleigrond is het dus aan te bevelen om de grond te bewerken en te verzuren, om het beter geschikt te maken voor de boom. Veengrond is voor de pawpaw ideaal, vooral als de afwatering goed op orde is.

Grote struik of kleine boom

De pawpaw komt van nature voor in oost-nederland, en vormt daar een kleine boom van maximaal 6 meter hoog. In Nederland blijft de boom nog iets kleiner, en is het een grote struik óf kleine boom van maximaal 4 meter hoog. De grote bladeren maken het een zeer sierlijke boom, maar het vergroot ook de kans van beschadigingen met harde wint. Plant om dit te voorkomen de boom op een beschutte plaats.

Bestuiving

Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

 

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie