Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Bramen

Bramenstruik kopen

Deze klimmers zorgen ieder jaar voor een mooie natuurlijke afscheiding in uw tuin. Met hun stevige, knapperige donkere herfstvruchten zijn bramenstruiken een leuke fruitige aanvulling in de tuin. Snoei voor het beste resultaat de oudere takken weg - de jonge scheuten zullen in het volgende jaar een mooie bramenoogst opleveren. (lees verder)

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 15 producten in deze categorie

Tips voor het kopen van een bramenstruik

Met een bramenstruik in de tuin weet je zeker dat je elk jaar heerlijke bramen kunt plukken uit je eigen tuin. Gelukkig is het ook een gemakkelijke plant, die zeer goed geschikt is voor beginners. Toch is het belangrijk om de juiste braam uit te zoeken. Zo weet je dat je een plant koopt die past bij jouw wensen!

Doornloos of met doorn

Bramen aan struik "De lekkerste bramen komen van een struik met doornen". Deze oude wijsheid is nog steeds wel een beetje waar, maar doornloze bramen zijn wel veel beter geworden dan ze vroeger waren. Sterker nog, tegenwoordig komen de meeste bramen bij de groenteboer ook van doornloze rassen af. Dit is namelijk wel zo makkelijk plukken.

Onze favoriete bramen, met de beste smaak, zijn de Chester ThornlessTriple Crown en Navaho. Alle drie deze bramen zijn groot, sappig en smakelijk. En de struiken zijn ook alle drie doornloos.

Wil je toch liever een klassieke braam met grote vruchten, een goede smaak, maar ook met stekels? Dan zijn de Himalaya en Theodoor Reimers een uitstekende keuze.

Een braam voor een kleine tuin

Bramenstruiken worden in het wild grote en onhandige struiken. Met de juiste snoei hoeft dit thuis gelukkig niet te gebeuren. Nog beter is om een bramenstruik uit te leiden. Op die manier wordt licht en warmte optimaal verdeelt, en kan je dus de meeste bramen van een struik plukken. Je kunt de braam tegen een schutting of muur uitleiden, maar palen met gespannen ijzerdraad werken ook prima.

Braam Thornless Evergreen Heb je echt heel weinig ruimte? Dan blijven er twee opties over. De deels groenblijvende peterseliebraam Thornless Evergreen groeit iets langzamer dan andere bramenstruiken, en is perfect om te kopen als 'klimplant' in een kleinere tuin. Daarnaast is er ook de optie om een bramenstruik in een pot te houden. Koop daarvoor wel een braam die op éénjarig hout fruit draagt, zoals de braam Reuben.

Bramenstruik planten en verzorgen

Heb je een bramenstruik gekocht? Leuk! Nu is het tijd om de struik te planten, te snoeien, bemesten en verder te verzorgen. Meer informatie daarover vind je hier: een bramenstruik planten en verzorgen.

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Pluktijd: Open
Opbrengst: Open
Ziekteresistentie: Open
Doornen: Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open