Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Veenbessen

Veenbessen is een groep van bessen uit de Vaccinium-familie. De bekendste van deze bessen is natuurlijk de blauwe bes. Deze heerlijk zoete bes is favoriet om van te snoepen en in elke supermarkt te vinden. Maar ook de andere bessen in deze familie zijn zeker de moeite waard. Een voorwaarde om deze bessen thuis te kunnen telen is er wel, en deze wordt direct weggegeven door de naam. Alleen op zeer zure gronden, zoals veengrond, kunnen deze bessenstruiken groeien.

FotoFruitsoort
Deze blauwe bessen zijn bijna rijp om geplukt te worden. Blauwe bessen

De blauwe bes is een zoete en zeer smakelijke bes die ook nogal eens (foutief) bosbes wordt genoemd. Deze bes groeit aan middelgrote struiken en heeft een hoge producite. Lees verder.
 Vruchten van de rode bosbes. Vossenbessen

Een prachtige compacte struik met witte bloemen en rode vruchten die perfect zijn voor verwerking. Deze 'lingonberries' zijn in Nederland vooral beroemd van de Ikea. Maar waarom pluk je ze niet gewoon uit je eigen tuin? Lees verder.
Cranberry bessen Cranberries

De cranberry komt van origine uit de VS, maar zijn per toeval in Nederland aan wal geraakt en nu ook hier in het wild te vinden. Hoewel deze struik een specifieke standplaats nodig heeft kan het echt een aanwinst zijn voor je smaak. Daarnaast zijn deze bessen extreem gezond. Lees verder.

 

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie