Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Hand- en stoofperenbomen

Perenboom kopen

In deze categorie vindt u alle peren die afkomstig zijn uit Europa. Een bonte verzameling van onbekende rassen uit Nederland, Engeland en Frankrijk, maar ook alle rassen die u kent van de groenteboer zijn hier te vinden. Een perenboom is een prachtige rustieke boom die, wanneer je het juiste ras kiest, weinig onderhoud nodig heeft. (lees verder) Makkelijke rassen zijn o.a. 'Conference', 'Williams' en 'Gieser Wildeman'.

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 34 producten in deze categorie

Tips voor het kopen van een perenboom

Een perenboom is een prachtige karakteristieke boom die ook nog eens mooie bloemen heeft. En dan hebben we het nog geen eens gehad over de sappige en zoete peren die je kunt eten uit je eigen tuin! Maar waar moet je op letten als je een perenboom koopt? Er valt zoveel te kiezen! Geen zorgen, hier vertellen we je kort waar je op moet letten.

Zelfbestuivende perenboom kopen

Peer Conference Als je nog niet zoveel ervaring hebt met een perenboom, dan kan het slim zijn om een zelfbestuivende peer te kopen. Op die manier heb je maar één perenboom in de tuin nodig om peren te kunnen plukken, en hoef je je dus geen zorgen te maken over de bestuiving.

Onze favoriete zelfbestuivende perenbomen zijn Conference, Concorde en Williams. Onze favoriete zeflbestuivende stoofperenboom is de Gieser Wildeman.

Wil je liever een andere perenboom uit de lijst hierboven aanplanten? Dat kan ook, maar let op de bestuiving. Een bestuivende perenboom voor de boom naar jouw keuze kan je altijd vinden in onze bestuivingstabel voor peren.

Heb je ruimte voor een laagstam, halfstam of hoogstam perenboom?

Doordat wij onze perenbomen op onderstammen enten kunnen we vooraf bepalen hoe groot de boom zal worden. Zo kan je dus een boom kiezen die in jouw tuin past. Perenbomen in ons assortiment zijn in de vormen laagstam, halfstam en hoogstam te kopen. Deze maten bepalen de stamhoogte (hoe hoog beginnen de eerste takken?) en de totale uiteindelijke hoogte. Meer informatie over de verschillende maten en hun afmetingen vind je hier: de verschillende maten perenbomen.

Andere opties: perenboom in leivorm of een mini perenboom

Mini perenboom Luisa Als zelfs een laagstam, met een totale hoogte van zo'n 200-300cm, nog te groot is voor jouw tuin, zijn er ook andere opties. Een perenboom is bijvoorbeeld heel erg geschikt als boom in leivorm. Op deze manier neemt de boom maar weinig ruimte in in de tuin, en haal je veel fruit van je boom.

Als alternatief is het ook mogelijk om een dwergperenboom of zuilperenboom te kopen. Deze nemen nog minder ruimte in beslag, en passen zelfs in de kleinste tuin. Maar pas op: deze bomen geven over het algemeen ook minder fruit.

De juiste planttijd

Een perenboom plant je het liefste in de winter, als het blad gevallen is en de boom in rust is. Zorg ervoor dat je onze plantinstructies volgt, zo haal je het beste resultaat.

Buiten deze ideale tijden planten kan ook, maar dan alleen bomen uit pot. Gelukkig leveren wij ons gehele assortiment jaarrond als planten in pot. Zorg er wel voor dat je deze bomen goed water geeft. Vooral als je in de zomer een perenboom plant is water geven essentieel.

Verzorging is ook belangrijk

Nu je een goede perenboom hebt uitgezocht en hebt geplant is het een kwestie van wachten. Nu je toch wacht, kan je direct even lezen hoe je een perenboom goed verzorgt. Vooral als de boom al enkele jaren staat en fruit gaat dragen is een correcte snoei en bemesting belangrijk om de boom gezond en productief te houden, en de lekkerste peren te kunnen plukken. Lees hier ons artikel: een perenboom planten en verzorgen.

Welke perenboom moet ik kopen?

Heb je nu nog steeds geen idee wat voor perenboom je moet kopen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met het maken van een goede keuze!

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Pluktijd: Open
Vruchtkleur: Open
Smaak: Open
Gebruik: Open
Vruchtgrootte: Open
Vruchtvorm: Open
Vruchtvlees kleur: Open
Ziekteresistentie: Open
Bewaren: Open
Opbrengst: Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open