Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Zwarte frambozenstruik planten en verzorgen

Vruchten zwarte framboos De zwarte framboos is een bijzondere plant uit de bramenfamilie. Deze struik, die van nature in Amerika voorkomt, geeft vruchten die op frambozen lijken, maar dan in een dieppaarse tot zwarte kleur. De vruchten hebben een aromatische en zachtzure smaak. Bijzonder aan deze plant zijn ook de takken, die van nature een soort witte 'dauwlaag' hebben en zeer sierlijk zijn.

Nederlandse naam Zwarte Framboos
Latijnse naam Rubus occidentalis
Niveau verzorging Makkelijk, tot gemiddeld.
Niveau produceren Produceerd jong, maar niet veel. Zelfbestuivend.
Soort plant Struik of geleide klimplant.
Plaats in tuin Zon tot lichte halfschaduw. Het liefst lichte, lichtzure maar vooral doorlatende grond. Twijfelt u over uw grond? Plant de zwarte framboos dan tenminste in wat potgrond; dan heeft hij een makkelijke start.
Ziektegevoeligheid Gemiddeld ziektegevoelig; vooral schimmelziekten op te natte gronden.
Aanbevolen rassen Black Jewel

Op deze pagina:

Wat is een zwarte framboos?

De zwarte framboos is misschien wel de minst goed begrepen fruitsoort uit ons bessenassortiment. Veel mensen denken namelijk dat deze plant een soort kleurmutatie van de gewone framboos is. Dit is begrijpelijk, want deze vrucht heeft wel wat weg van de échte framboos. In werkelijkheid is het daarintegen een heel eigen fruitsoort binnen de bramenfamilie. De zwarte framboos komt van origine uit noord-amerika, en groeit (net zoals de gewone framboos) als een struik, of met een beetje hulp als klimplant.

Referenties

Foto van vruchten van de zwarte framboos (inleiding) door Krzysztof Ziarnek, Kenraiz.  CC BY-SA 4.0 licentie.

Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

 

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie