Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Fruitbomen planten in de zomer

Ijsje in de zomer Waarschijnlijk heeft u het wel eens gehoord of gelezen: fruitbomen plant je het beste in de winter. Maar wat nu als de tuin precies in de zomer wordt omgegooid? Of wat nu als het planten in de zomer gewoon beter uitkomt? Geen zorgen, u kunt waarschijnlijk wel gewoon een fruitboom planten. Maar er zijn wel wat zaken waar u rekening mee moet houden, en die vindt u op deze pagina.

Wanneer in de zomer wel of niet planten

Fruitbomen uit de volle grond (met blote wortel) kunt u alleen planten als het blad geheel gevallen is, tussen november en maart.

Gelukkig zijn er ook genoeg bomen in pot te verkrijgen. Bij onze winkel zelfs het gehele assortiment. Deze bomen kunt u het hele jaar door planten, dus ook in de zomer.

Hoewel het dus het hele jaar door kan, adviseren wij niet om te planten met tropische temperaturen van boven de 25 graden. Op dat moment is het beter om even te wachten met de aanschaf van uw bomen tot de temperatuur daalt, waarna u de bomen gerust kunt planten.

Voordelen van in de zomer aanplanten

Perzikbomen in de winkel Het voelt bijna als heiligschennis om te zeggen, maar hoewel de beste tijd om te planten toch echt tussen november en maart is, zijn er ook voordelen om later in het seizoen een fruitboom aan te planten. Zo zijn de bomen beter doorgeworteld, kunt u bomen uitzoeken die direct al wat fruit dragen, en is het makkelijker om in de winkel een boom met mooi blad of bloesem uit te zoeken. Een boom toont nu eenmaal heel anders in de zomer dan in de winter!

Ook zijn er enkele bomen waarbij de kans van aanslagen hoger ligt aan het einde van het voorjaar of begin van de herfst. Deze vindt u hier: planttijden van fruitbomen.

Een fruitboom poten in de zomer

Voor het aanplanten van uw fruitboom of fruitstruik kunt u de plantinstructies op onze website volgen.

Als temperaturen boven de 18 graden liggen adviseren wij om voor het planten de wortelkluit goed nat te maken. De makkelijkste manier om dit te doen is door een kuip of emmer met water te vullen, en de wortelkluit (met pot en al) hier in te steken. Zodra er geen bubbels meer boven komen heeft de wortelkluit maximaal vocht opgenomen en kan deze geplant worden. Houd de wortelkluit niet onnodig lang in de emmer met water.

Na het aanplanten is het belangrijk om zeker de komende weken tot maanden goed water te blijven geven. Ook als u de boom in pot enkele dagen (of zelfs weken) bewaard voordat u gaat planten is water geven erg belangrijk. De pot waarin u de boom koopt is erg klein, en heeft daarom maar genoeg volume voor één dag water op een zomerse dag. Geef daarom op de warmste dagen elke dag water. Weet u niet zeker hoeveel water u moet geven? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het planten en verzorgen van fruitbomen? Lees dan hier verder.

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie