Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Fruitboom van de week archief

Elke week kiezen wij een fruitboom of bessenstruik die we een beetje extra willen uitlichten. Omdat het zo'n goed ras is, omdat het historische waarde heeft, of gewoon omdat we een leuk verhaal hebben. Op deze pagina vind je ze terug!

Fruitboom van de week van 2023 week 38: Gele kers 'Donissens Gold'

Een gele kers, waarom niet? En niet alleen is het een leuk verzamelitem om aan je vrienden te laten zien, maar gele kersen hebben ook een praktisch voordeel. Deze kersen worden namelijk minder snel door vogels gepakt, waardoor je er zelf wat meer van kunt smullen. Ideaal!
Kers ‘Donissens Gold’

Fruitboom van de week van 2023 week 37: Chocobes

De Chocobes is een prachtige plant met bijzondere paars-witte bloemen. Omdat de bloemen zo mooi zijn wordt de struik vaak als sierplant aangeplant. Maar wist je dat de donkere bessen die na de bloemen groeien gewoon eetbaar zijn? De vruchten smaken zoet, met een aroma van chocolade en caramel. En daar komt dan weer de naam vandaan.
Chocobes

Fruitboom van de week van 2023 week 36: Morellenboom

Zure kersen krijgen niet de eer die ze verdienen. Misschien komt dat doordat we in Nederland vooral verwerkte zure kersen eten. Als in een gebakje of verpakt product 'kersen' verwerkt zitten zijn het namelijk vaak zure kersen, ook wel 'morellen' genoemd. Deze vruchten hebben namelijk veel meer aroma dan de zoete kers. En dat is niet het enige voordeel, want de Morel geeft ook veel gemakkelijker fruit, is zelfbestuivend en beter ziekteresistent dan de zoete kers. Het enige nadeel is dus dat je deze kers niet zo goed direct van de boom kunt eten, daar is een morel echt te zuur voor.
Kers ‘Morel P2’

Fruitboom van de week van 2023 week 35: Sierappel 'Red Sentinel'

Het is hoog tijd om twee dingen recht te zetten over de sierappel. (1) Veel mensen zeggen dat deze 'sier'boom niet geschikt is als bestuiver voor een appelboom. Niets is minder waar! Een sierkers of sierpeer is inderdaad geen goede bestuiver voor kersen- en perenbomen. Maar de sierappel is juist een uitstekende bestuiver voor een consumptie-appelboom. Heeft u een boom in de tuin staan die niet bestoven wordt, maar weet u het ras niet meer? Dan is het aan te bevelen om een sierappel zoals de Red Sentinel aan te planten, want dat is een zeer sterke bestuiver. (2) Een sierappel is niet eetbaar. Natuurlijk is het woord 'sier' niet voor niets. De appels die aan een sierappelboom komen zijn niet smakelijk. Ze zijn zo klein dat de appel vooral uit klokhuis bestaat. Maar een sierappel is zeker niet giftig, en door het hoge pictine-gehalte kunnen ze super goed gebruikt worden in jam, sap of cider.
Sierappel 'Red Sentinel'

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie