Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Maandag gesloten Wij zijn maandag 24 juni gesloten. Op dinsdag zijn we weer open volgens onze normale openingstijden.

Openingstijden

Informatie over fruitbomen & struiken

Collage van fruit van fruitbomen Welkom bij het onderdeel 'Fruitsoorten'. In dit onderdeel van de encyclopedie geven wij per fruitsoort een specifieke omschrijving, en bijhorende informatie over o.a. raskeuze, verzorging, voorkomende ziekten en natuurlijk het plukken.

Klik op één van de fruitsoorten hieronder om meer informatie te vinden.

Fruitbomen

Veel fruit groeit aan bomen. Maar dat het fruit aan een boom groeit, betekend niet dat het niet in jouw tuin past. Want door dwergbomen en langzaam groeiende onderstammen zijn er ook heel kleine bomen die perfect in een stadstuin passen.

FotoFruitsoorten
Appelboom McIntosh Gewone (boomgaard) fruitbomen
Deze fruitbomen zijn klassiekers voor de Nederlandse boomgaard. Meestal omdat ze lekker zijn en hier goed groeien, dus dit maakt deze bomen ook perfect voor in de tuin.

Bekijk alle gewone fruitbomen

Ga direct naar: AppelbomenPerenbomenPruimenbomen(Zoete) kersenbomenKriekenbomen
Platte perzik Saturne Mediterrane fruitbomen

Deze bomen ken je misschien uit Spanje of Zuid-Frankrijk. Maar wist je dat ze ook gewoon in Nederland kunnen groeien? Lees hier hoe je heerlijk zoet mediterraan fruit uit je eigen tuin plukt.

Bekijk alle mediterrane fruitbomen

Ga direct naar: Perzik en NectarinebomenAmandelbomenAbrikozenbomenVijgenbomen
Vruchten van de kastanjeboom zijn niet alleen mooi, maar ook zeer smakelijk Notenbomen

Noten zijn heerlijk en gezond. Ze groeien vaak aan de meest sierlijke bomen. Dus als je de ruimte hebt - waarom plant je niet een notenboom en pluk je ze uit eigen tuin?

Bekijk alle notenbomen

Ga direct naar: WalnotenbomenAmandelbomenTamme kastanjebomen
Grote gele vrucht van de kweepeer in de tuin van Fruitbomen.net Bijzondere fruitbomen

Deze fruitbomen zie je bijna nooit in Nederland of landen in de buurt. Toch groeien deze bomen hier wel, en ze kunnen een bijzondere aanwinst zijn voor de tuin van de verzamelaar.

Bekijk alle bijzondere fruitbomen

Ga direct naar: NashiperenbomenKweeperenbomenMispelbomenMoerbeienbomenKornoeljebomenKakibomen

Fruitstruiken

Fruitstruiken zijn een perfecte manier om fruit te kunnen plukken uit je moestuin. En er valt ook genoeg te kiezen! Niet alleen frambozen, bramen en blauwe bessen kan je plukken van een struik, maar ook minder bekende bessen zoals de appelbes, kruisbes of het vossenbesje.

FotoFruitsoort
Vruchten van de doornloze braam Black Satin. Frambozen, bramen en andere braamachtigen

De bramenfamilie bevat veel verschillende smakelijke fruitsoorten. Veel zijn grote en wat wilde struiken, maar er zijn ook 'klimplanten' en bodembedekkers met zoet fruit.

Bekijk alle braamachtigen.

Ga direct naar: Bramen - Frambozen - Loganbes, Taybes en Boysonbes - Japanse wijnbes - Zwarte framboos - Prachtframboos - Bodembedekkende frambozen
Rode aalbessen aan een struik Aalbessen, kruisbessen, zwarte bessen en andere ribesbessen

De ribesfamilie bevat enkele middelgrote, houtige struiken die goed groeien in Nederland en een verassende smaak hebben. Deze struiken geven makkelijk fruit.

Bekijk alle ribesbessen.

Ga direct naar: Rode, witte en roze aalbessen - Kruisbessen - Zwarte (Cassis) bessen - Jostabessen
Deze blauwe bessen zijn bijna rijp om geplukt te worden. Veenbessen

Veenbessen is een groep bessen waarvan de bosbes het bekendste is. Deze bessen groeien alleen op zeer zure (bos)gronden, maar staan bekend om hun geweldige zoete smaak.

Bekijk alle veenbessen.

Ga direct naar: Blauwe bessen - Vossenbessen - Cranberries
Zelf geplukte aardbeien Aardbeien

Aardbeien worden niet voor niets zomerkoninkjes genoemd. Deze rode vruchten zijn zoet, sappig en gewoon een heerlijk verwenmomentje. Lees verder.
Vruchten van de honingbes Honingbessen

Honingbessen zijn in Nederland redelijk onbekende vruchten. Zonde, want de rijpe blauwe vruchten hebben een aangename zachtzure tot zoete smaak. Lees verder.
Vruchten van de appelbes in onze winkel Appelbessen

De appelbes is in veel levensmiddelen te vinden, maar de meeste mensen hebben ze nog nooit puur geproeft. Niet gek, want de pure bessen zijn behoorlijk bitter. Maar verwerkt in sap of jam geven ze een heerlijk aroma af. Lees verder.
Vruchten van een vlierbessenstruik Vlierbessen

Vlierbessen zijn echte verwerkingsbessen. Puur zijn ze zelfs (licht) giftig. Maar verwerkt in sap of jam zijn ze niet alleen heerlijk, maar ook zeer gezond. Daarnaast zijn de struiken echt prachtig. Lees verder.
Dwergkwee vruchten Dwergkwee

De dwergkweepeer is een sterke en gemakkelijke plant die prachtig bloeit. De gele vruchten kunnen gebruikt worden voor verwerking. Lees verder.
Saskatoon bessen Krentenboompje

De 'krenten' van het krentenboompje zijn gedroogde druiven, maar kleine zoete vruchten met een blauw-zwarte kleur. Deze middelgrote tot grote struik bloeit ook nog eens prachtige met witte bloemen. Lees verder.
Image with no description Chocobes

De chocobes of fazantenbes wordt nogal eens als sierplant aangeplant. De donkerrode tot zwarte bessen hebben een zoete tot zachtzure smaak met een licht chocoladearoma. Lees verder.
Duindoorn aan de kust in Zeeland. Duindoorn

Deze opvallend sterke kustplant heeft aantrekkelijke oranje-gele besjes die opvallend gezond zijn. Lees verder.
Goji bes in struik. Gojibes

Deze 'superfood' zit boordevool met vitaminen. Hoewel je ze vaak gedroogd vindt kan je ze ook vers uit eigen tuin eten. Lees verder.
Image with no description Hazelnoot

Wie houd er niet van hazelnoten? Om direct van te genieten. Of nog beter verwerkt in chocolade of gebak. Maar waarom eet je ze niet uit eigen tuin? Lees verder.

Klimmende fruitplanten

Er zijn ook fruitstruiken die klimmen, en daardoor perfect zijn voor het bedekken van een muur, schutting of pergola.

FotoFruitsoort
Druif Boskoop Glory Druiven

Druiven zijn heerlijk zoete vruchten om direct van te snoepen, of wijn van te maken. Ook pitloze druiven kan je in Nederland gewoon telen. Lees verder.
Kiwi's groeien ook gewoon in Nederland. Kiwi

Kiwi's voelen misschien heel exotisch, maar dit is niet het geval. Deze vruchten komen van origine uit China, en groeien dus ook goed in ons klimaat. Lees verder.
Kiwibes Issai bij ons in de showtuin. Kiwibes

De kiwibes is het kleine zusje van de kiwi. Deze vrucht is kaal en kan je met schil en al eten: net zoals een bes. De kiwibessen zijn zoet en smakelijk. Lees verder.
Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie