Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Bloesem en bloeitijden van de kakiboom, lotusvrucht en persimoen

Vruchten van kaki De kaki, lotusvrucht, persimoen en sharonfruit zijn vier verschillende fruitsoorten uit dezelfde familie van bomen (Diospyros). Enkele soorten zijn goed winterhard, en kunnen daarom ook in een beschutte Nederlandse tuin worden aangeplant. Natuurlijk plant je een kakiboom vooral aan voor het zoete en smakelijke fruit, maar je kunt ook van fruit genieten. Kakibomen bloeien redelijk laat, pas in Juni kunt u bloemen in de boom verwachten. De bloemen zijn redelijk klein, en hebben een opvallende lichtgele kleur. Er zijn kleine verschillen tussen de bloemen van de kaki, persimoen en lotusvruchten.

Op deze pagina:

Bloesem van de kakiboom

De kakiboom bloeit, net zoals sharonfruit, met lichtgele bloemen. De bloei is redelijk laat, in Juni. Hoewel niet geheel onopvallend is de bloei niet zeer rijk. De bloemen blijven maximaal enkele weken hangen. Er is (zo goed als) geen verschil tussen de bloemen van verschillende kakirassen.

Bloesem van kaki Tipo Bloem van de kaki 'Tipo'.

Bloesem van de lotusvrucht

De lotusvrucht is een familielid van de kakiboom die van origine uit Azië komt. De vruchten zijn wat kleiner van stuk dan de kaki. Ook is de lotusvrucht de national fruitsoort van Noord-Korea. Net zoals de kaki bloeit de lotusvrucht in Juni, maar dan met kleinere oranje-bruine bloemen.

 Bloesem van de lotusvrucht

Bloesem van de persimoen

De persimoen is een ander familielied van de kaki. Deze boom komt niet uit Azië maar juist uit Noord-Amerika. De botanische naam, Diospyros virginiana geeft prijs waar deze boom van nature veel gevonden wordt: in de amerikaanse staat Virginia. In het engels staat de vrucht bekend als Persimmon, en deze naam is ook in Nederland wat bekender dan de naam Persimoen. De vruchten van de persimmon zijn wat langwerpiger dan de kaki. Groot voordeel is dat deze boom ook wat beter winterhard is dan de kaki. Een persimoen bloeit in Juni met middelgrote lichtgele bloemen.

Bloesem van de persimoen Bloemen van de persimoen.

Meer lezen over kakibomen

Platte vruchten van de kaki Fuyu. Inmiddels helemaal enthousiast geworden van het idee van een kakiboom in de tuin? Lees dan hier verder over hoe het is om een boom te verzorgen, en kijk eens naar het assortiment kakibomen in onze webshop!

Referenties

Foto van de bloesem van de lotusvrucht door Gmihail at Serbian WikipediaCC BY-SA 3.0 RS licentie.

Foto van de bloesem van de persimoen door USGS Bee Inventory and Monitoring Lab from Beltsville, Maryland, USA

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie