Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Voorwaarden en Garantie

Op deze pagina:

1 Prijzen

1.1 Alle prijzen zijn complete prijzen inclusief BTW. Deze prijzen zijn exclusief eventuele verzend- of bezorgkosten. 

1.2 Een prijsverhoging geldt alleen voor bestellingen die na het ingaan van de prijsverhoging worden geplaatst. Een prijsverhoging heeft dus nooit een terugwerkende kracht. Als u al een bestelling heeft gemaakt voor de betreffende prijsverhoging  in is gegaan, dan geldt de prijshoging niet voor uw bestelling.

 1.3 Als een prijs onjuist is aangegeven, dan kunnen wij de bestelling altijd annuleren. Wij kunnen het totaalbedrag van een al gemaakte bestelling nooit zomaar verhogen, en indien de prijs van een besteld product niet juist is zullen wij altijd contact met u opnemen voor een oplossing.

1.4 Maten op de website zijn incl. pot, tenzij anders is aangegeven. De daadwerkelijke maten kunnen, aangezien het gaat om levende producten, licht afwijken van aangegeven. Neem contact met ons op voor de exacte maten.

2 Betaling

De betalingsvoorwaarden zijn verschillend per verzendmethode. 

 2.1 Voor het verzenden van een bestelling per pakketpost zal de bestelling pas als geldig worden beschouwd als de betaling bij ons binnen is en de bestelling zal ook pas dan verzonden worden. Bij een betaling door middel van iDeal zal de betaling direct bij ons binnenkomen, bij een normale bankoverschrijving kan dit 3 werkdagen in beslag nemen.

 2.2 Bij het afhalen van producten in de winkel kan in de winkel betaald worden. Er is een pin-automaat in de winkel aanwezig.

 2.3 Bij het bezorgen van producten met onze eigen bezorgdienst is er de mogelijkheid om vooraf te betalen (o.a. met iDeal of bankoverschrijving), en er is de mogelijkheid om contant bij de bezorger te betalen. Wanneer u kiest voor een contante betaling bij de bezorger, betaald u een toelage van 2,50 euro. Uw betalingswijze wordt gevraagd tijdens het plaatsen van een bestelling.

 2.4 U ontvangt bij uw bestelling een BTW-factuur. Deze kunt u bij verlies altijd per e-mail opvragen, onder vermelding van uw ordernummer.

3 Herroepingsrecht

 3.1 U heeft als klant het recht om binnen 14 dagen na de factuurdatum uw bestelling te retourneren. 

 3.2 De mogelijke verzend- of bezorgkosten van zowel het retourneren als het opsturen zijn voor de klant zijn eigen rekening. 

 3.3 Het totale bedrag exclusief de mogelijke eerdere verzend- of bezorgkosten zal binnen 30 dagen na het ontvangen van de gerouteneerde producten worden geroutineerd in de vorm van een tegoedbon voor onze webwinkel en gewone winkel. Deze tegoedbon is een jaar geldig. 

 3.4 Planten retourneren is alleen mogelijk als de planten in originele staat zijn. De planten moeten onbeschadigd zijn en goed verzorgd. Planten die al in de grond zijn gezet kunnen niet meer worden uitgegraven en worden geretourneerd. 

 3.5 Wij raden het ten zeerste af om planten per post te retourneren omdat bezorgdiensten voor particulieren vaak de planten in de dozen beschadigen. Als dit gebeurt kunnen wij de planten niet terug innemen en worden ze vernietigd. 

 3.6 Bij vernietiging van de bomen kunnen wij het aankoopbedrag niet retourneren. Bij retourneren van de planten kunnen wij aanbevelen om dit zélf in de winkel te komen doen.

 3.7 U kunt alleen een product (zowel een bezorgd als een direct op de kwekerij gekocht artikel) retourneren als u uw kassabon óf factuur meeneemt of opstuurt.

 3.8 Bij retourzending per post moet de retourzending vooraf bij ons worden gemeld door middel van een e-mail naar info@fruitbomen.net onder vermelding van het ordernummer. Niet vooraf aangemelde retourmeldingen worden niet verwerkt.

4 Bezorging met pakketpost

 4.1 Bezorging met pakketpost zal de eerste dinsdag (met uitzondering van feestdagen, dan een andere dag in de zelfde week) na het ontvangen van de betaling geschieden. Er wordt op maandagochtend gecontroleerd voor ontvangen betalingen. Komt de betaling later binnen dan zal de bezorging de volgende week pas op dinsdag worden uitgevoerd. 

 4.2 Wij hebben het recht om, in samenspraak met u, de bezorging tot 30 dagen uit te stellen wegens onder andere:

 - Extreme weersomstandigheden waardoor wij de kwaliteit van de planten met de verzending niet kunnen garanderen,

 - Het niet voldoende (of niet in voldoende kwaliteit) in voorraad zijn van producten,

 - Fouten en vertragingen tijdens de verzending of verwerking van de betaling.

 4.3 Bij het uitstellen van de bezorging heeft u het recht om per direct de bestelling te annuleren, als het postpakket nog niet in handen is van onze koerier. Als dit wel het geval is, dan kunnen wij de bestelling niet annuleren en zal hij binnen 1 tot 3 dagen bij u afgeleverd worden.

 4.4 Bij een geannuleerde bestelling zal het complete bedrag incl. bezorgkosten worden geretourneerd.

 4.5 Bij verzendingen met pakketpost gelden de algemene voorwaarden van DPD. Deze vind u hier.

5 Bezorgkosten bij pakketpost

 5.1 Er is een vast bedrag per pakketdoos per land. De complete bezorgkosten worden aan u getoond in stap 2 van het bezorgproces (samen met een indicatie in de winkelwagen).

6 Schade bij bezorging met pakketpost

 6.1 Bij het verzenden van pakketpost bent u bij ons verzekerd tegen zware beschadigingen van planten. Deze garantie geldt dus alleen als de planten die zo zwaar beschadigd zijn dat de planten niet meer in hun oorspronkelijke staat zullen terugkeren. Het breken van een enkele tak vergoeden wij bijv. niet, maar het afbreken van de complete stam van een boom valt natuurlijk volledig onder deze garantie.

 6.2 Wij retourneren in het geval van schade alleen het bedrag van de beschadigde producten (excl. bezorgkosten) in de vorm van een tegoedbon voor onze winkel en webwinkel. Deze tegoedbon is een jaar geldig.    

 6.3 De verzendkosten worden in het geval van schade niet vergoed.

 6.4 Een beschadiging van een product tijdens de verzending dient gemeld te worden binnen 14 dagen na het arriveren van het pakket. Deze melding ontvangen wij bij voorkeur op de mail in combinatie met een foto van de beschadigingen. Indien het product zwaar genoeg beschadigd bevonden wordt om onder onze garantieregeling te vallen hoeft u de plant niet te retourneren, maar ontvangt u natuurlijk wel de vergoeding.

 6.5 De bezorgkosten kunnen wij niet vergoeden, maar u kunt contact opnemen met onze vervoerder (DPD) indien een pakket beschadigd aan is gekomen.

7 Bezorging met eigen bezorgdienst.

7.1 Bezorgingen met onze eigen bezorgdienst is alleen mogelijk in Zuid-Holland en Utrecht. In samenspraak met de klant maken we hier wel eens een uitzondering in.

7.2 Een bezorging met onze eigen bezorgdienst vindt over het algemeen plaats op maandagen. U krijgt minimaal 5 dagen van tevoren van ons per mail of per telefoon bericht wanneer de bezorging plaats zal vinden, natuurlijk is deze datum in samenspraak met u afgesproken. Dit in de vorm van een datum en een dagdeel (ochtend, middag en avond). Deze bezorgingen zullen nooit op een zondag plaats vinden. Indien de bezorging s'avonds plaatsvindt zullen wij onze best doen om dit  in het begin van de avond te doen.

7.4 Bezorging van de bomen zal meestal binnen 14 dagen geschieden, maar wij hebben het recht om tot 30 dagen na de betaling te wachten met de bezorging. 

7.5 U heeft het recht om tot 2 dagen voor de bezorgdatum de bestelling te annuleren.

8 Bezorgkosten met eigen bezorgdienst

8.1 Bezorgkosten met de bezorgdienst zijn, indien er geen specifieke prijs met u is afgesproken, altijd € 25,- euro.

9 Bestellen voor afhalen in de winkel

9.1 Bij het bestellen voor afhalen bij de winkel dient er geen betaling vooraf uitgevoerd te worden. De betaling geschiedt wanneer u het artikel afhaalt. In de winkel kunt u zowel contant als met PIN betalen. 

9.2  De planten zijn pas voor u gereserveerd als u van ons een mail ontvangt of gebeld wordt dat de producten gereserveerd zijn.

9.3 U heeft nadat u bericht heeft gehad dat de planten zijn gereserveerd 14 dagen om uw bestelling af te halen. Na 14 dagen zal de bestelling automatisch worden geannuleerd en zijn de producten niet meer voor u gereserveerd. 

9.4 Meld u bij het afhalen van de producten a.u.b. bij een personeelslid, deze zal samen met u de gereserveerde planten uitzoeken. Wij waarderen het zeer als u uw reserveringsbevestiging (deze ontvangt u per mail) meeneemt.

10 Garantieregeling

10.1 Wij hebben een garantieregeling op alle producten. Indien u gebruik wilt maken van de garantieregeling, dan dient u binnen 6 maanden na de factuurdatum contact op te nemen met ons. Dit kan door met het product naar de winkel te komen of ons een mail te sturen met een duidelijke foto van het product. 

10.2 Gebruikmaken van de garantieregeling kan alleen met vermelding van het bestellingsnummer (het nummer in de vorm: (P/A/B)123(NL/BE) ) of met de originele kassabon/factuur.

10.3 Bij een niet deugdelijk product wordt een tegoedbon voor onze winkel en webwinkel met als waarde de kosten van het product exclusief de bezorgkosten uitgekeerd. Deze tegoedbon is een jaar geldig.

10.4 Onder garantie valt:

 - Soortechtheid van het product. Het product is van het ras wat u besteld heeft, of in het geval van een vervangend product het ras wat op het etiket aangegeven was. Het moet hierbij natuurlijk wel duidelijk zijn dat het product niet soortecht is. Als u een witte druif bestelt maar u krijgt een blauwe is het meer dan duidelijk. Het niet voldoen aan de verwachtingen van een ras kunnen wij niet helpen, ook al doen wij natuurlijk onze best om een eerlijk en representatief beeld van een product op de site te scheppen.

 - Deugdelijk en levensvatbaar product. Dit is een kwaliteitsgarantie. Planten die wij leveren zijn gezond genoeg om goed aan te slaan, te groeien en natuurlijk uiteindelijk vrucht te dragen.

 - De planten hebben geen ernstige ziekten die uiteindelijk tot een dode plant kunnen resulteren. Een plant met vruchtboomkanker leveren wij dus niet. Onschadelijke insecten of kleine hoeveelheden van een schimmelziekte vallen niet onder de garantie. Indien u gebruik wilt maken van de garantie tegen plantenziekten dient u dit  3 dagen na de levering van het product te melden. Of een ziekte schadelijk genoeg bevonden wordt om de plant te vervangen beslissen onze werknemers aan de hand van door u verstuurde foto's. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en voeren een controle uit op de planten voordat ze de dozen ingaan. Het kan dus in principe niet voorkomen dat u planten ontvangt die niet voldoen aan de standaarden.

 - Transportschade bij het verzenden met pakketpost. Zie voor de voorwaarden "Schade bij bezorging met pakketpost".

Onder garantie valt dus niet:

 - Schade van het product na de aankoop (en een eventuele bezorging/verzending) in de vorm van waterschade (teveel of te weinig water), vorstschade, brandschade of welke vorm van schade dan ook. Wij proberen u via onze site zo goed mogelijk in te lichten over het overwinteren van de producten maar ook dit valt niet binnen onze verplichtingen.

Houd u er a.u.b. rekening mee dat planten in de winter kaal zijn. Dat de plant dan kaal is betekent natuurlijk niet dat hij dood is.

11 Annulering van bestelling door klant

11.1 U heeft als klant het recht om een bestelling te annuleren. Bij een annulering wordt het complete bedrag uitgekeerd. 

11.2 Aan het annuleren van een bestelling zijn de volgende termijnen verbonden:

 - Pakketpost

Minimaal 2 dagen voor verzending van het pakket. De verzending vindt plaats op de dinsdag nadat de betaling ontvangen is. Kijk voor de precieze verzendingstermijn onder het hoofdstuk "Bezorging met pakketpost".

 - Bezorgdienst

2 dagen voor de per mail gemelde bezorgdatum. Indien er nog geen bezorgingsdatum per mail aan u gemeld is mag u de bestelling altijd annuleren.

 - Afhalen in de winkel

Een bestelling voor afhalen in de winkel kunt u altijd annuleren. Aangezien er niet van tevoren betaald hoeft te worden melden veel mensen het niet als ze de bestelling willen annuleren. Wij willen u verzoeken dit toch te doen zodat wij de bestelde planten niet langer voor u hoeven te reserveren.

11.3 Annulering dient per telefonisch contact plaats te vinden. Indien u al betaald heeft ontvangt u het complete bedrag (incl. mogelijke betaalde verzend of bezorgkosten) binnen 30 dagen retour.

12 Annulering van bestelling door Fruitbomen.net

12.1 Fruitbomen.net behoudt zich het recht om op elk moment de bestelling te annuleren. U ontvangt dan binnen 30 dagen na de annulering het complete bedrag incl. mogelijke bezorg- of verzendkosten geretourneerd.

13 Nieuwsbrief

13.1 Na het maken van de bestelling zal u gevraagd worden of u lid wilt worden van de nieuwsbrief. Het is ook mogelijk om via onze website lid te worden van onze nieuwsbrief. U geeft altijd expliciet toestemming om lid te worden.

13.2 Wij maken gebruik van Sendinblue (https://www.sendinblue.com) voor het versturen van nieuwsbrieven. Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief gaat u ermee akkoord dat (1) uw naam, (2) uw e-mailadres en (3) overige informatie die wordt verzameld in en voor het versturen van de nieuwsbrieven wordt overgedragen aan Sendinblue voor verwerking in overeenstemming met hun gebruikersvoorwaarden: https://www.sendinblue.com/legal/termsofuse/.

13.3 U ontvangt maximaal eenmaal per maand een nieuwsbrief per mail.

13.4 Uitschrijven bij onze nieuwsbrief kan d.m.v. een link die onder elke verzonden nieuwsbrief te vinden is.

13.5 Fruitbomen.net heeft het recht om gebruik te maken van andere diensten voor het versturen van nieuwsbrieven, en om uw persoonsgegevens zoals beschreven in 13.2 als u bent aangemeld voor de nieuwsbrief te delen met derden voor dit doel.

14 Cookiebeleid

14.1 Fruitbomen.net gebruikt op de website zogenaamde cookies om het gebruikersgemak te verhogen, persoonsgegevens op te slaan en voor websitestatistieken. Cookies uitschakelen kan grote invloed hebben op de manier waarop websites functioneren en daarom wordt het uitschakelen hiervan door ons niet aanbevolen. Hoe u cookies uit kunt schakelen kunt u hier lezen: http://www.pepermunt.net/beveiliging/cookies.html.

15 Hovenierskorting

15.1 Om gebruik te maken van hovenierskorting moet uw bedrijf zich aanmelden als bedrijf met uw bedrijfsgegevens via mail of bij ons in de winkel.

15.2 Gebruik maken van hovenierskorting is alleen mogelijk wanneer de gekochte producten gebruikt worden voor de zakelijke activiteiten van de hovenier, niet voor persoonlijk gebruik.

15.3 De hovenierskorting die gegeven wordt wordt vooraf bepaald.

15.4 Hovenierskorting is alleen beschikbaar voor hoveniers die reserveren en planten afhalen, of zonder reservering in onze winkel kopen. Hovenierskorting geldt niet wanneer er gekozen wordt voor het bezorgen van planten (zowel bij onze eigen koeriersdienst als met pakketpost).

15.5 Hovenierskorting wordt alleen geheven over de planten die wij niet verkopen (producten waarover 6% BTW wordt gerekend), niet over bijproducten die wij verkopen zoals aarde, boompalen etc (producten waarover 21% BTW wordt gerekend).

15.6 Wij behouden ons het recht om korting aan een hovenier te weigeren.

15.7 In tegenstelling tot de naam maken wij vaak een uitzondering en geven hovenierskorting aan niet-hoveniers. Dit zijn bedrijven die onze producten voor zakelijk gebruik nodig hebben; denk bijv. aan handelaren. U kunt in dat geval contact met ons opnemen om deze korting te bespreken.

15.8 Hovenierskorting is niet te gebruiken in combinatie met een andere cadeaubon, kortingscode of hovenierskorting.

16 Cadeaubonnen

16.1 Een cadeaubon kan niet worden geretourneerd of worden ingewisseld voor geld of een andere soort cadeaubon/kortingskaart.

167.2 Het saldo op de cadeaubon hoeft niet in één keer te worden besteed en kan in delen worden besteed.

16.3 Indien het saldo van de cadeaubon niet voldoende blijkt te zijn voor de koop van een product, dan kan het resterende bedrag worden voldaan middels andere betaalmiddelen.

16.4 Een eenmaal gekochte cadeaubon kan niet worden opgewaardeerd.

16.5 De Fruitbomen.net cadeaubon kan alleen in onze webwinkel (www.fruitbomen.net) of in onze fysieke winkel worden ingewisseld.

16.6 De cadeaubon is geldig zolang de cadeaucode die op de bon vermeld staat duidelijk leesbaar is. Het is dus ook mogelijk om een eigen cadeaubon te maken door de cadeaucode in onze bon over te nemen. De cadeaubon moet goed zichtbaar op de bon vermeld staan en goed leesbaar zijn.

16.7 Fruitbomen.net aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies, diefstal en/of beschadiging van de cadeaubon.

16.8 Cadeaubonnen zijn niet te gebruiken in combinatie met een andere cadeaubon, kortingscode of hovenierskorting.

16.9 Het is zowel in de winkel als in de webwinkel niet mogelijk om een cadeaubon te betalen door gebruik te maken van waardepapieren zoals cadeaubonnen en (vergoedings)-vouchers. Ook is het niet mogelijk om een waardepapier zoals een cadeaubon of een (vergoedings)-voucher te gebruiken bij een bestelling waar een cadeaubon deel van uitmaakt.

17 Patentrassen / Beschermde soorten

17.1 Producten die op de site aangegeven staan met het ®-teken in de productnaam of in de latijnse naam van de omschrijving zijn van een beschermd ras.

17.2 Deze rassen mogen alleen gebruikt worden t.b.v. de fruitproduktie. Vermeerdering van dit plantmareriaal is verboden voor zowelde handel als eigengebruik.

17.3 Tenzij er schriftelijke toestemming is verleend door de eigenaar van het betreffende ras.

18 Mailcontact

18.1 Wij behouden ons het recht om u tijdens de loop van de bestelling over de status van uw bestelling te informeren via mailcontact. Nadat de bestelling is afgerond of geannuleerd versturen wij u nog maximaal één automatisch bericht, om te informeren naar uw tevredenheid.

18.2 Dit natuurlijk met uitzondering voor emailadressen die bekend zijn bij onze nieuwsbrief. Zie hiervoor artikel 13.

19 Facturering

19.1 Kopers in de winkel (zonder reservering via de site) ontvangen een kassabon/factuur bij het afrekenen.

19.2 Kopers die hun product laten afleveren door onze bezorgdienst krijgen ontvangen bij de bezorging een BTW-bon.

19.3 Andere kopers kunnen altijd een BTW-bon aanvragen per mail op info@fruitbomen.net

20 Aanbetalingen

20.1 Voor grotere of uitzonderlijke bestellingen kunnen wij vooraf een aanbetaling vragen. Deze aanbetaling dient te worden voldaan om de bestelling te bevestigen.

20.2 Tenzij anders overeengekomen is de betalingstermijn binnen 14 dagen vanaf het plaatsen van de bestelling. Betalen in termijnen is niet mogelijk.

20.3 Het bedrag van de aanbetaling wordt vooraf bepaald en aan de klant gecommuniceerd.

20.4 Indien een deel van de bestelling niet geleverd kan worden of in een afwijkende maat of prijs wordt geleverd, heeft de klant recht om dat deel van de bestelling te annuleren, en op terugbetaling van een evenredig deel van de aanbetaling. Bijvoorbeeld, bij producten ter waarde van €20,- in een afwijkende maat op een totale bestelling van €100,-, kan de klant de producten van €20,- euro annuleren en dus 20% van de aanbetaling terugvragen. Het resterende deel van de aanbetaling blijft staan, alsmede het resterende deel van de bestelling en de daarbij horende betaling.

20.5 De aanbetaling wordt niet terugbetaald bij het annuleren van de bestelling door de klant.

20.6 De aanbetaling wordt verrekend bij het voldoen van de gehele bestelling. Voor het resterende bedrag gelden de oorspronkelijke betalingscondities.

20.7 Bij het niet tijdig voldoen van de aanbetaling behouden wij ons het recht voor om de bestelling te annuleren.

20.8 In het geval van annulering van de bestelling door ons, zal de aanbetaling volledig worden terugbetaald aan de klant.

20.9 Na bevestiging van een bestelling met een aanbetaling kan de bestelling alleen nog in overleg met ons worden gewijzigd.

20.10 Wij behouden ons het recht voor om voorgestelde wijzigingen na bevestiging van de bestelling te weigeren of om hier extra kosten aan te verbinden.

20.11 Eventuele extra kosten verbonden aan wijzigingen zullen vooraf aan de klant worden gecommuniceerd en dienen te worden voldaan alvorens de wijziging wordt doorgevoerd.

 

Deze algemene voorwaarden zijn voor het laatst gewijzigd op 7 juli 2024 17:30 en van krachtens op alle bestellingen vanaf dat moment geplaatst.

 

Wijzigingen:

  • 7 juli 2024: artikel 20 "Aanbetalingen" toegevoegd.

 

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel