Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Mediterrane fruitbomen in nederland

De perzik Yellow Peach is perfect voor een patio of binnentuin in de stad We kennen het allemaal wel; terug van vakantie in nederland missen we het warme oort waar we hebben mogen uitrusten van ons drukke bestaan. En vaak missen we dan ook de prachtige natuur die deze landen te bieden hebben. Toch is een stukje mediterranée in Nederland dichter bij dan je misschien denkt. Veel van zulke fruitsoorten worden al jaren geteelt in Nederland, en kunnen hier ook goed groeien. Wist u bijvoorbeeld dat al in de 18e eeuw slangenmuren werden gebruikt bij kastelen om op (voor die tijd) grote schaal abrikozen, perziken, nectarines en andere zuidvruchten te telen?

Op deze pagina:

Winterharde mediterrane fruitbomen

Deze fruitbomen kunnen zonder zorgen in een (beschutte) Nederlandse tuin worden geplant. Zelfs met zware vorst zullen ze de winter gewoon overleven. Lees wel het hieronder gelinkte informatieartikel - er zijn mogelijk voorwaarden, zoals een beperkte set aan winterharde rassen.

FotoFruitsoort
Platte perzik Saturne Perzik- of nectarinebomen

Perziken en nectarines zijn heerlijke zoete zomervruchten. Echt gezond genieten. Maar waarom eet je ze niet uit eigen tuin? Lees verder.
Amandelboom vruchten Amandelbomen

Amandelen zijn lekker, veelzijdig en gezond. Amandelen telen in Nederland is mogelijk, maar alleen de amandel Robijn is winterhard. Lees verder.
Abrikozen van het ras Tros Oranje rijpen goed af in het Nederlandse klimaat. Abrikozenbomen

Deze gele pareltjes zijn het ondergewaardeerde broertje van de perzik. Zonde, want abrikozen zijn heerlijk en opvallend goed geschikt voor ons klimaat. Lees verder.
De vijg Brown Turkey is een klassieker voor de Nederlandse tuin. Vijgenbomen

Vijgenbomen voelen heel erg mediterraans aan. Maar desondanks zijn er genoeg vijgen die heel winterhard zijn en ook afrijpen in Nederland. Het grote groene blad geeft toch een zuidelijk gevoel aan de tuin. Lees verder.
 Vruchten van de pawpaw Prima bij ons in de showtuin. Pawpawbomen

De pawpaw is een minder bekende vrucht in Nederland. Deze "poor man's banana" heeft een heel tropische smaak, maar eigenlijk is het helemaal geen mediterrane of tropische vrucht. Het is wel een heel bijzondere boom die je als verzamelaar in de tuin moet hebben. Lees verder.
Kakibomen dragen grote oranje vruchten met een zoete smaak. Kakibomen

De kakiboom is een bijzondere boom die smakelijke en grote oranje vruchten geeft. Deze vruchten zijn steeds vaker bij de groenteboer te vinden. Maar uit eigen tuin hebben nog niet veel mensen ze geproeft. Lees verder.

Niet (geheel) winterharde mediterrane fruitbomen

De onderstaande fruitbomen zijn niet of niet helemaal winterhard in Nederland. Dit betekend dat je ze bij vorst dus zult moeten beschermen. Lees het informatie-artikel van de fruitsoort om erachter te komen welke maatregelen precies nodig zijn.

Verzorgen van mediterrane fruitbomen

Wil je meer weten over hoe je deze fruitbomen het beste verzorgd? Lees dan hier verder: verzorging van mediteranne fruitbomen.

 

Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Wordt u ook helemaal hebberig?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie