Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Loganbes, boysonberry en tayberry

Loganberry Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe een kruising tussen een framboos en een braam zou smaken? Nee? Blijkbaar de mensen die deze planten hebben gekruist wel! De loganbes, taybes en boysonberry zijn alle drie het resultaat van een kruising tussen een framboos en een braam. En het resultaat is zeer smakelijk. Omdat de kruisingen tussen frambozen en bramen zo lekker zijn, zijn er al diverse kruisingen tussen de twee in de handel terrecht gekomen. Ze combineren vaak het aroma van frambozen met de frisheid van bramen. Hmmm! Wij vertellen u graag wat meer over de verschillende kruisingen die u bij ons in de winkel gaat tegenkomen, en hoe ze met elkaar vergelijken.

Op deze pagina:

Loganbes

Hoewel het idee van kruisingen modern lijkt, blijkt de Loganbes al in de 19e eeuw te zijn uitgevonden. De Loganbes is ontstaan in de Verenigde Staten, en uitgevonden door James Harvey Logan in 1883. De smaak van de Loganbes doet denken aan de framboos, maar is iets zoeter. De bes is in juni/juli rijp, afhankelijk van de weersomstandigheden. Hoewel de gebruikte foto op deze pagina anders doet vermoeden, is deze varieteit geheel doornloos. 

Loganbes bij Fruitbomen.net

Taybes

Deze frambozenkruising, die ook wel Taybes genoemd wordt, is rijp in augustus en geeft langwerpige rode vruchten af. In tegenstelling tot de Loganbes, is de Taybes niet doornloos. Waar de smaak van de loganbes meer weg heeft van een framboos, lijkt de taybes weer meer op een braam. Dit is ook te zien aan de vrucht van de taybes, die donkerder en vierkanter is dan de loganbes, en ook een stukje kleiner.

Boysonbes

De boysonbes lijkt erg op de zwarte framboos, maar is daadwerkelijk een kruising tussen een braam en een framboos. De vrucht ziet er uit als een zwarte framboos, maar heeft wel een heerlijk fris bramenaroma.

Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie