Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

De beste rode peren voor je tuin

De beste rode peren voor je tuin

Frank Houweling

Gepubliceerd op 29-04-2022
Geschreven door Frank Houweling

Of je ze nu uit de hand eet, als sap of als perenijsje: peren zijn heerlijk. Maar de bekende langwerpige, groene conference-peer kan wel eens tot de verveling wekken. Niet voor niets zijn bepaalde club-perenrassen zoals Sweet Sensation zeer populair. Maar deze rassen zijn buiten het bereik van de hobbytuinder. Gelukkig zijn er toch ook rode perenrassen beschikbaar als vrije rassen, en in dit artikel nemen wij een kijkje naar enkele opties.

Rote Williams

Rote Williams De Williams peer, ook bekend als Bartlett, is misschien wel de meest aromatische en smakelijker peer die er is. Jammer genoeg wordt deze peer steeds minder commercieel aangeplant, maar onder de echte liefhebbers is de naam van deze peer nog even groot als vroeger.

De Rote Williams is een rode kleurmutant van deze peer met een opvallende dieprode kleur. Hierdoor heeft u niet alleen een grote, sappige en super aromatische peer om op te eten, maar ook een zeer sierlijke boom waarvan de vruchten de aandacht van elke bezoeker direct trekken.

Rote Williams in de webwinkel

Red Clapp's Favourite

Red Clapps Favourite De Clapp's Favourite is niet voor niets de favoriet van meneer Clapp. Deze smalle, sappige peer is heerlijk zoet. Het ras is al behoorlijk oud: hij is in 1860 gevonden door meneer Clapp in Boston (USA) en geliefd bij verzamelaars. Maar... wel een beetje een saaie kleur.

Gelukkig is er tegenwooridg ook de 'Red Clapp's Favourite'. Net zo smakelijk en zoet, maar dan met een gezellige rode blos. Hierdoor is de peer net iets sierlijker.

Red Clapp's Favourite in de webwinkel

Rode Zuilpeer

Rode Zuilpeer Niet zoveel ruimte in de tuin? Dat betekent niet per se dat u geen rode peer kwijt kunt! De rode zuilpeer is namelijk een zeer comacte perenboom, die bijna geen zijtakken geeft. Hierdoor wordt hij maximaal 2,5 meter hoog, en 30cm. breedt en is hij ideaal voor een kleinere hoek. Ook kunt u deze peer in een pot houden op uw balkon of dakterras, maar zorg er dan wel voor dat er niet teveel wind staat: een perenboom staat niet graag op de tocht.

De peren van deze zuilpeer zijn klein tot middelgroot, meer rond dan langwerpig en hebben een dof rode kleur. Ze zijn zoet en sappig en geschikt voor directe consumptie. Een echte eye-catcher voor de kleinere stadstuin.

Rode Zuilpeer in de webwinkel

Referenties

Foto van Rote Williams (bovenaan) door Thomas RipplingerCC BY-ND 2.0 DE licentie.

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie