Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Deze fruitbomen hebben de allermooiste bloesem

Deze fruitbomen hebben de allermooiste bloesem

Frank Houweling

Gepubliceerd op 30-07-2022
Geschreven door Frank Houweling

Een prachtige bloesemtuin: wie wil dat niet? Bloesem kondigt het voorjaar aan, en brengt iedereen in een goede stemming. Niet alle fruitbomen bloeien opdezelfde manier. In dit artikel vertellen we over de fruitbomen met de allermooiste bloesem.

Bloeitijd, bloeikleur en intensiteit

Er is veel diversiteit in bloesem bij fruitbomen. Sommige fruitbomen bloesemen in het roze, en anderen in het wit. Ook de grootte van de bloesem, de bloeitijd en de hoeveelheid bloesem verschilt. Wilt u deze dingen precies weten voor alle bomen in ons assortiment? Klik dan op de knop hieronder.

Uitgebreide bloeseminformatie

Bloesem van perzik, nectarine en abirkoos

Perziken, nectarines en abrikozen, hebben een prachtig donkerroze bloesem in het voorjaar (maart, april). De stuiken zitten helemaal vol met bloesem, deze planten kunnen vrij snel groeien. Vooral als ze goed warm staan. De bloesem trekt vrij weinig insecten aan omdat deze nog niet zo actief zijn in Nederland. Ze kunnen soms dus ook wel een handje hulp gebruiken met de bestuiving. Breng daarvoor in het vroege voorjaar stuifmeel handmatig over van bloem- tot bloem met een penseel.

Perzikbloesem

Bloesem van appelbomen

Appels hebben een lichtroze bloesem Niet alle appels bloeien rond de zelfde tijd, er zit per soort enige weken verschil in. Ook kan er enig kleurverschil in zitten.

Appelbloesem

Bloesem van kersenbomen

Het wordt steeds populairder: het bezoeken van een kersenbloesemtuin! Logisch, want het is een prachtig gezicht. Kersen hebben een fel witte of roze bloemen met een gele kelk. Ze bloeien in een soort trosjes. De kers bloeit vrij laat vergeleken met andere fruitbomen.

Kersenbloesem

Bloesem van perenbomen

De peer heeft ook een fel witte bloesem met gele kelk, alleen zijn de bloembladeren groter als de kers en de bloem wat voller. De peer bloeit zeer rijk.

Perenbloesem

Referenties

Foto van perzikbloesem door Yair HaklaiCC BY-SA 3.0

Foto van appelbloesem door Kor!An (Андрей Корзун)CC BY-SA 3.0

Foto van kersenbloesem door Daniel BaránekCC BY-SA 3.0

Foto van perenbloesem door George Chernilevsky. Public domain.

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie