Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Ik ben op zoek naar onderhoudsvrije fruitplanten

Er zijn diverse fruitplanten die redelijk onderhoudsvrij zijn. Dat betekend dat, wanneer ze geplant worden op de juiste plek, u verder geen onderhoud meer hoeft te plegen aan deze planten.

Frambozen

De snoei van een framboos is erg makkelijk, de takken die vrucht gedragen hebben worden weg gesnoeid. De jonge takken, die het volgende jaar vrucht gaan dragen, laat je staan. De bemesting is nog simpeler, een hand organische mest (bijv. koeienmestkorrels) is genoeg om deze plant een rijke oogst te geven. Mocht de plant te groot worden, dan kan hij in de herfst gescheurd worden. Je haalt hem in de herfst uit de grond (als het blad er af is), en deelt hem in stukken. Frambozen in de webshop.

Bramen

De braam groeit vrij snel, kan als hij vrucht gedragen heeft vrij gesnoeid worden. De braam kan best ver teruggesnoeid worden. De braam groeit bijna op elke grondsoort met uitzondering tot zware kleigrond. Dat deze plant goed gedijt in de Nederlands natuur is te merken aan dat de wilde variant van deze plant nog steeds veel voorkomt. Bramen in de webshop.

Vijgen

De vijg heeft een kalkrijke grond nodig, hij hoeft als een van de enigste fruitbomen niet gesnoeid te worden. Liever niet zelfs, de vijg heeft veel last van de snoeiwonden. Pas in augustus mag dit dus gebeuren. Maar dit zou ik alleen doen als het noodzaak is. Voor rijpe vruchten moet deze plant wel goed warm staan. Vijgen in de webshop.

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie