Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

De poolbraam planten en verzorgen

Roze bloemen van de poolbraam De poolbraam is een kleine, bodembedekkende vaste plant. Deze struik komt uit de bramenfamilie en geeft ook kleine, rode vruchten die etbaar zijn. Deze plant staat niet alleen bekend om haar lieve roze bloemen en rode vruchten, maar vooral ook om de extreme winterhardheid.

Nederlandse naam Poolbraam, Kruipbraam
Latijnse naam Rubus arcticus
Niveau verzorging Vrij makkelijk tot gemiddeld.
Niveau produceren Produceerd jong, maar niet veel. Zelfbestuivend.
Soort plant Bodembedekker
Plaats in tuin Zon tot lichte halfschauw. Doorlatende, licht zure grond.
Ziektegevoeligheid Gezonde plant.
Aanbevolen rassen Sofia

 Sierlijke plant

De poolbraam is een heel sierlijk, doornloos plantje met in het vroege voorjaar (Februari / Maart) een grote hoeveelheid roze bloemetjes. Na deze bloemen volgen vanzelf de kleine, maar zeer smakelijke, rode vruchtjes die lijken op frambozen, maar meer smaken als bramen. De poolbraam groeit rustig, en sterft in de winter af. Het is verder een gemakkelijke plant in onderhoud. 

Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie