Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is morgen open van 12:00 tot 17:00

Een gele kruipframboos kopen, planten en verzorgen

Vrucht van de gele kruipframboos. De gele kruipframboos lijkt heel erg op de poolbraam. Het is ook een bodembekker, bloeit ook vroeg (maar dan met witte bloemen), en geeft ook kleine vruchten die als frambozen smaken (maar dan zijn de vruchten geel). Toch zijn er ook wel enkele grote verschillen. Zo groeit de gele kruipframboos harder, en wordt hij ook iets hoger (tot maximaal 20cm. hoog). De gele kruipframboos heeft ook doornen, in tegenstelling tot de doornloze poolbraam. Als laatste grote verschil is de gele kruipframboos iets sterker, en kan iets beter egen niet-ideale gronden dan de poolbraam (die daar vrij gevoelig voor is).

De gele kruipframboos wordt, vanwege zijn uiterlijk, ook wel eens de ananasframboos genoemt. Dit geldt ook voor andere gele framboosachtigen. In scandinavie, waar deze plant vandaan komt, wordt deze bes vaak de Guldbær genoemt.

Nederlandse naam Gele Kruipframboos, Ananasframboos, Guldbær
Latijnse naam Rubus xanthocarpus
Niveau verzorging Makkelijk tot vrij makkelijk
Niveau produceren Produceerd jong, maar niet veel. Zelfbestuivend.
Soort plant Bodembedekker
Plaats in tuin Zon tot lichte halfschauw. Doorlatende, licht zure grond.
Ziektegevoeligheid Gezonde plant.
Aanbevolen rassen Gele Kruipframboos

Witte bloemen

De meeste fruitstruiken bloeien in het voorjaar, maar de gele kruipframboos bloeit een stukje later. Deze struik bloeit in juni met sierlijke, kleine witte bloemen. Na deze bloesem groeien de vruchten die al binnen 6 tot 8 weken te plukken zijn.

Bloesem van de gele kruipframboos

De gele kruipframboos bloeit met witte bloemen.

Dit artikel is een beginnetje. We zijn hard aan het werk om de encyclopedie af te krijgen, en dit artikel staat op de nominatie om te worden uitgebreid. Kunt u nu al meer informatie gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Informatie