Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Wat is het verschil tussen een zomerframboos en een herfstframboos?

Bij veel frambozen staat aangegeven of het een 'zomerframboos' of een 'herfstframboos'. Zoals je bij de naam kunt verwachten, verwijst dit naar de pluktijd van de framboos.

  • Een zomerframboos geeft in het begin van de zomer vruchten: van juni tot juli.
  • Een herfstframboos geeft later vruchten: van augustus tot oktober.
  • Een doordragende framboos is een framboos die over een zeer lange periode fruit draagt, en daarom in beide periodes fruit geeft.

Frambozen snoeien

Een zomerframboos en een herfstframboos worden anders gesnoeid. Een zomerframboos geeft fruit op tweejarig hout. Takken die vorig jaar zijn gegroeid, geven dit jaar fruit. Herfstframbozen geven fruit op éénjarig hout. Takken die dit jaar gegroeid zijn geven direct fruit.

Als u de zomerframboos snoeit is het dus belangrijk om alle takken die fruit hebben gedragen te verwijderen, en nieuw gegroeide takken te behouden. Deze zullen volgend jaar fruit dragen.

Bij een herfstframboos mag u alle takken verwijderen, maar laat wel 10cm aan takken boven de grond staan als winterbescherming.

Meer informatie

Lees op deze pagina's verder om meer te weten te komen over frambozen en hun verzorging.

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie