Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Wat is het verschil tussen een spil, struik en laagstam?

Op onze website vindt u vaak de term "Struik (Laagstam)". Dit levert nogal eens wat vraagtekens op: want is zo'n boom nu een laagstam of een struik?

Het antwoord: allebei. Een boom die geënt is op een langzaam groeiende onderstam, en op een lage hoogte (zo'n 50cm. van de grond) vertakt, noemen wij een laagstam. Omdat de boom dus zo laag is dat het bijna geen stam meer te noemen is, wordt deze maat ook vaak struik genoemd. Het is dus precies hetzelfde.

Anders is de term 'Spil'. Een spil is simpelweg een heel jonge boom die nog geen vertakkingen heeft gevormd. Afhankelijk van de onderstam waarop de spil is geënt, en hoe hij later gesnoeid wordt, kan deze uitgroeien tot allerlei verschillende bomen. Zorg dus dat u bij het kopen van een spil weet hoeveel groeikracht deze zal hebben.

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie