Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Wat is een boomspiegel?

Een boomspiegel is een stuk grond om de stam van een aangeplante (fruit)boom die vrij wordt gehouden van verdere aanplanting. Zo wordt voorkomen dat deze andere planten 'concurreren' met de boom, en de benodigde energie wegtrekken.

Het belang van de boomspiegel en hoe strict deze vrij gehouden moet worden is nogal eens onderwerp van discussie. Ons advies is om de boomspiegel van een pas aangeplante fruitboom het eerste jaar na anaplanten geheel vrij te houden, in een cirkel van 50cm (laagstam) tot 100cm (hoogstam) van de boom. Onkruid moet regelmatig worden verwijderd. Na het eerste jaar mag er wel dichter bij de boomstam worden geplant, maar dan bij voorkeur planten met een rustige groei die de boom niet zullen beconcurreren.

Kiest u er wel voor om dicht bij de stam krachtige planten aan te planten? Dan kan dat resulteren in slechte groei, minder fruit of zelfs het niet aanslaan van een (jonge) boom.

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie