Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Wat is nu het verschil tussen een blauwe bes en een bosbes?

Vaak worden de namen 'Blauwe bes' en 'Bosbes' door elkaar gebruikt, maar eigenlijk is dit niet helemaal correct. Deze twee namen verwijzen formeel naar twee verschillende planten.

Blauwe bessen

De blauwe bessen die in de supermarkt verkocht worden, vaak onder de naam 'bosbes', zijn eigenlijk amerikaanse blauwe bessen. De botanische naam van deze planten is Vaccinium corymbosum. De correcte Nederlandse naam is blauwe bes. Bijna alle blauwe bessen die in ons assortiment verkocht worden zijn (amerikaanse) blauwe bessen. De binnenkant van de bessen, het vruchtvlees, is lichtblauw tot wit van kleur.

Heerlijke blauwe bessen

Een hand vol blauwe bessen: heerlijk smullen!

Bosbessen

De blauwe bessen die u zelf (wild) in het bos plukt zijn bosbessen. Deze planten zijn kleiner, en ook de vruchten zijn piepklein. De bessen zijn wat minder zoet, maar wel boordenvol smaak. De botanische naam is Vaccinium myrtillis. Een nadeel van bosbessen is dat ze zich moeilijk laten verplanten, en een lage opbrengst hebben. Ze zijn daarom niet zo goed geschikt om aan te planten in de eigen tuin. De binnenkant van de bessen, het vruchtvlees, is diepblauw van kleur.

Bosbessen aan een struikGoed zoeken en u vindt deze bosbessen op de veluwe in het bos.

Er zijn nog veel meer Vaccinium-bessen

In ons assortiment vindt u ook enkele soorten blauwe bessen met de botanische naam Vaccinium angustifolium. Meest bekend zijn de Goldtraube en Tophat. Deze blauwe bes blijft compacter dan de bekende Vaccinium corymbosum en is wat beter geschikt voor ondergronden met een lage PH waarde (basisch). Naast deze Vaccinium angustifolium zijn er nog veel meer soorte botanische 'bosbessen' die in het wild voorkomen, en net iets andere of zelfs heel erg andere eigenschappen hebben.

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie