Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Is de tomaat ook fruit?

Dat hangt er een beetje vanaf aan wie je het vraagt. Een tomaat is namelijk wel een vrucht, maar niet alle vruchten zijn fruit. En afhankelijk hoe je ernaar kijkt is er een andere onderverdeling tussen wat nou het verschil maakt tussen fruit-vruchten, en vruchtgroenten.

In onze sector: de boom- en plantteelt is het heel makkelijk. Alle meerjarige, verhoutende planten met vruchten zijn fruit. Alle eenjarige, kruidachtige planten met vruchten zijn groente. Tomaten worden ieder jaar weer opnieuw gezaait, en zijn daarmee groenten.

Een leuke uitzondering op de regel zijn boomtomaten. Dit zijn speciale tomaten uit peru die aan een meerjarige boom groeien. Omdat de boom niet elk jaar opnieuw gezaaid wordt, maar voor jaren blijft staan en doorgroeit, is de boomtomaat wél fruit.

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie