Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Planten die makkelijk vrucht dragen

Niet alle fruitbomen en fruistruiken dragen heel makkelijk fruit. Heeft u dus niet zulke groene vingers? Dan is het misschien beter om te kijken naar één van de fruitbomen en struiken hieronder, die er bekend om staan dat ze makkelijk fruitdragen.

 

Appelbomen

Appelbomen geven in het algemeen zeer makkelijk vrucht. Vooral de bekende rassen (elstar, jonagold enz.) zijn zeer vruchtbaar. Op een zonnige en vruchtbare grond geven ze snel veel vrucht. Appels zijn zeker goed om uw fruittuin mee te beginnen. Door de rustige groei maakt de appelboom veel vruchthout aan. Vaak wordt tegenwoordig ook gekozen voor een ziekteresistent ras om vervelende plantenziekten te voorkomen. Een groot voordeel van appelbomen in vergelijking met andere fruitbomen is dat ze over het algemeen ook op jonge leeftijd al fruit dragen. Vaak vindt u in de zomer bij ons in de winkel al tientallen bomen die appels dragen. Als u zo'n boom plant heeft u dus hetzelfde jaar nog succes!

Meer informatie

Frambozenstruiken

Frambozen geven heel makkelijk vrucht, meestal zelfs op 1-jarig hout. De vruchten van zomerframbozen rijpen best snel af, waardoor u al vroeg in de zomer van fruit kunt genieten. De herfstframbozen zijn over het algemeen wel beter van smaak en ook makkelijker in onderhoud.

Meer informatie

Bramenstruiken

Bramen kunnen vrij snel groeien, dus ideaal als klimplant (geleid fruit). Er bestonden vroeger alleen wilde bramen, maar tegenwoordig zijn er genoeg soorten doornloze bramen. Het grootste verschil tussen de verschillende rassen is de maand dat de vruchten rijp zijn. Bramen geven ook zeer makkelijk vrucht, ook al gebruiken ze een groot oppervlakte. Snoeien gaat zeer makkelijk en de planten groeien op vele gronden.

Meer informatie

Druivenstruik

Druiven zijn erg makkelijk. Een goede druif koopt het jaar van aankoop al zijn eerste trossen, of het jaar daarna al. Alle druivenrassen hebben één eigenschap gemeen: ze willen lekker warm staan. Hoe warmer de druif staat, hoe zoeter de vruchten worden. Voor de rest worden druiven graag bekalkt. Als u een goed ras kiest: bijv. Boskoop Glory of Bianca is er voor de rest geen onderhoud meer benodigd. Wij proberen ons assortiment druiven samen te stellen met zulk onderhoudsvriendelijke druiven als mogelijk. Geen zin om lang te wachten op een grote oogst? Wij hebben ook al oudere druiven die al rijk trossen dragen.

Meer informatie

Blauwe bessen (bosbessen)

Bosbessen geven zeer makkelijk vrucht mits ze op een zure grond staan (bijv. veen of zandgrond is ideaal). Mocht u twijfelen over uw zuurtegraad, twijfel niet om het bij ons na te vragen. De bosbes heeft een prachtige herfstkleur.

Meer informatie

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie