Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Wat zijn nu precies bosvruchten?

Bosvruchten is zo'n woord die je in de Nederlandse supermarkt nogal eens tegenkomt. Vaak betekend het dat iets naar zoete bessen smaak. Maar welke vruchten zitten er nu precies in 'bos'vruchten? En komen ze wel echt uit het bos?

Bosvruchten zijn altijd anders

Blauwe bessenDe term 'bosvruchten' wijst altijd op een combinatie van verschillende soorten vruchten. Meestal worden er veel bessen gebruikt, en daarbij is vooral de zwarte bes belangrijk voor de karakteristieke bosvruchten smaak. Ook is er vaak braam, framboos en blauwe bes in het product te vinden. Ook appelbes, aardbei en kers komt wel eens voor.

Veel producten voegen nogal eens sap- of vruchtvlees toe van appel of druiven om het product zoeter en goedkoper te maken. Maar met bosvruchten hebben deze natuurlijk weinig te maken.

De exacte samenstelling van 'bosvruchten' verschilt per product tot product, en bij sommige producten wordt het nog geen eens aangegeven.

Niet echt uit het bos

De meest gebruikte fruitsoorten bij bosvruchten zijn allemaal bessen die veel voorkomen in bossen. Toch zullen ze waarschijnlijk niet samen in het bos geplukt zijn om bosvruchten te maken. Natuurlijk worden vruchten niet meer in het bos gekweekt, maar professioneel op grote schaal geteeld.

En zelfs als ze geplukt zouden worden, dan komen deze vruchten in geheel andere bossen voor (de braam komt vooral voor in zonnige berkenbessen, en zwarte bessen in broekbossen), of zelfs op een geheel ander contintent (zoals de blauwe bes en appelbes, die van origine uit Amerika komen).

Ook zelf te maken

Vruchten van de doornloze braam Black Satin.De smaak van bosvruchten is dus ook thuis makkelijk na te maken. Gebruik hiervoor een mix van bessen. Naar onze mening is het van belangrijk om tenminste zwarte bessen en blauwe bessen te gebruiken. Bramen, frambozen, appelbessen, duindoorns, rozenbottels, krenten (van het krentenboompje) en andere vruchten die aan struiken groeien zijn prachtige toevoegingen. Door te experimenteren vind je jouw ideale bosvruchten-smaak!

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie