Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Wanneer is het fruit rijp om te plukken?

Het is niet altijd makkelijk om het juiste tijdstip te vinden waarop fruit geplukt kan worden. Hoe u dit het beste kunt bepalen verschilt een beetje per fruitsoort.

Appels en peren

Een rijpe appel of peer is te herkennen aan het feit dat hij zonder al teveel moeite loslaat van de boom. Als u echt kracht moet zetten kan het fruit waarschijnlijk beter nog even blijven hangen.

Steenvruchten

Pruimen, kersen en andere steenvruchten mogen geplukt worden als ze mooi gekleurd zijn. Is een kers felrood, of heeft een perzik een mooie blos, dan zijn ze waarschijnlijk goed op smaak.

Bessen, frambozen en bramen

Bessen zijn goed rijp wanneer ze volledig gekleurd zijn. Vergeet bij een blauwe bes niet ook de onderkant van de bes te controleren. De bovenkant van de bes kan al prachtig blauw zijn, waar het buikje nog wat kleur kan hebben.

Natuurlijk is het altijd een goed idee om eerst één vrucht te plukken en te proeven. Als de smaak nog niet helemaal goed is, laat u de rest even hangen. U kunt sommige fruitsoorten ook nog even na laten rijpen in de fruitmand. Het kan dus met een aankomende storm een goed idee zijn om onrijpe appels toch te plukken, en deze thuis na te laten rijpen.

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie