Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Wat houdt ''zelfbestuivend'' in?

Als een fruitboom zelfbestuivend is, houdt dit in dat de boom in staat is om zelf vruchten te ontwikkelen, zonder dat daar een andere fruitboom voor nodig is. De appelboom 'Elstar' is een voorbeeld van een appelboom die je in de tuin kunt zetten en die zelfstandig vruchten aanmaakt, zonder dat een andere appelboom aan hoeft te worden geplant.

Niet alle appelbomen zijn echter zelfbestuivend. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld peren-, pruimen- en kersenbomen. Rassen die niet zelfbestuivend zijn, hebben een andere fruitboom nodig die voor kruisbestuiving zorgt. ''Reine Claude d'Althan'' is een voorbeeld van een pruimenras dat niet zelfbestuivend is. Om vruchten aan te maken heeft deze boom een andere pruimenboom  nodig, bij voorkeur van een ander ras, voor de bestuiving. Niet alle rassen bestuiven elkaar: dit heeft te maken met de periode waarin de bomen bloesem aanmaken.  

Op onze website vindt u bij ieder product een aantal geschikte bestuivers. Zo ziet u bij Reine Claude d'Althan bijvoorbeeld de Anna Spath, Belle de Louvain en Hauschwetze. 

Ook bij fruitbomen die zelfbestuivend zijn, kan het aanplanten van een andere fruitboom voordelig zijn. Kruisbestuiving levert namelijk altijd méér productie op dan alleen zelfbestuiving. 

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie