Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Ik wil een bestuiver kopen voor mijn fruitboom. Ik weet alleen niet meer welk ras ik heb. Welke bestuiver moet ik kiezen?

Geen paniek - deze vraag horen wij vaker! Er zijn twee oplossingen mogelijk:

1) U kunt een 'superbestuiver' kopen. Onder de appels en pruimen komen een aantal rassen voor, die er om bekend staan dat zij bijna alle andere appels- en pruimenrassen bestuiven. Dit komt doordat zij over een langere periode bloesem dragen, en hun stuifmeel van een goede kwaliteit is. Bij appels is de James Grieve bekend als 'superbestuiver'. Onder pruimen is dat Monsieur Hatif.

2) U kunt een sierexemplaar kopen. Sierappels, peren, pruimen en kersen geven over een lange periode bloesem en kunnen daardoor alle rassen bestuiven. In ons assortiment vindt u een aantal sierappels, zoals Red Sentinel. 

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie