Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Hoe ver mogen twee fruitbomen bij elkaar vandaan staan voor de bestuiving?

De meeste fruitbomen worden bestoven door insecten (en dan vooral de bij). Denk hierbij aan appelbomen, perenbomen, pruimenbomen en kersenbomen. Hierbij is het dus belangrijk dat de bij de afstand goed kan bevliegen. Meestal wordt een maximale afstand van 40 meter tussen de bomen aangehouden. Dat is voor de meeste nederlandse huishoudens meer dan een achtertuin afstand. Hierbij is het wel belangrijk dat er geen grote, hoge en brede objecten tussen de bomen staan. Een bij vliegt niet zo makkelijk over een appartementencomplex heen.

Walnotenbomen en hazelnoten kunnen verder bij elkaar vandaan staan

Enkele uitzonderingen worden door de wind bestoven. Dit zijn de walnoot en de hazelnoot. Hiervoor is de afstand minder makkelijk. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het stuifmeel van grote groepen walnotenbomen soms wel tot 100 km verder tot bestuiving kan leiden. Maar dat betekend zeker niet dat dat ook voor uw twee walnotenbomen gaat lukken. Daarom adviseren wij altijd een maximale afstand van ongeveer 500 meter tussen de walnotenbomen voor goede bestuiving. Nog steeds een hele afstand!

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie