Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Moet ik mijn boom of plant mest geven?

Als u zandgrond in de tuin heeft, is het aan te raden jaarlijks organische meststoffen toe te voegen. Staat de boom of plant op kleigrond, dan is de bodem van zichzelf voedzaam en is bijmesten vaak niet nodig. Als u ziet dat het blad van de boom vreemd kleurt, dan is dit vaak een teken dat een bepaalde grondstof mist. In dat geval is bemesten en/of kalk strooien aanbevolen.

 

Geef géén mest of compost bij het aanplanten van een nieuwe boom. Jonge fruitbomen zijn vaak erg gevoelig voor overbemesting, en daarom hebben wij al voldoende mest toegevoegd aan de boom voor het eerste jaar. Extra mest toevoegen is dus niet nodig, en kan zelfs schadelijk zijn. Als de boom eenmaal een jaar staat is de kans op overbemesting een stuk kleiner.

De juiste mest voor fruitbomen

Aangezien het in de particuliere tuin vaak niet erg makkelijk is om te bepalen welke voedingsstoffen missen, is het aan te bevelen om te bemesten met een meststof die alles bevat wat een plant nodig heeft. Een organische meststof (dat is mest die uit een dier komt, en daarna gedroogd is) bevat van alles wat, en is dus ideaal. U kunt deze mest ook voor andere planten in uw tuin gebruiken.

Bent u een 'professionele' amateur, en wilt u iets verder gaan met bemesten, dan is een kaliumrijke meststof aan te bevelen. De extra kali zorgt ervoor dat de vruchten steviger zijn en beter bewaard kunnen worden,

Composten

Compost is een geweldige natuurlijk bodemverbeteraar. Jammer genoeg wordt hij alleen vaak verkeerd toegepast. Compost werkt vooral bij oudere fruitbomen van >5 jaar. Voeg bij deze bomen een dunne laag compost toe bovenop de grond. Deze compost voegt zo op een natuurlijke manier voeding toe aan de bodem.

Verwarde Panda

Geen antwoord op uw vraag?

Mocht u hier geen volledig antwoord op uw vraag gevonden hebben, dan helpen wij u natuurlijk graag persoonlijk verder. Neem gerust contact op met dé fruitboomspecialisten van Nederland voor al uw vragen over fruitbomen en fruitstruiken. U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over het bestellen bij onze webwinkel.

Neem contact met ons op

Informatie