Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is morgen open van 12:00 tot 17:00

Kweeperen

Kweepeerboom kopen

Hoewel de naam iets anders doet vermoeden, is de kweepeer niet officieel familie van de perenboom. De kweepeer is een grote, ongelijkvormige vrucht met een harde schil. De kweepeer is zeer geschikt voor het maken van vruchtengelei. Maar ook door de hoge sierwaarde is de kweepeer een interessante aanwinst voor de tuin. (lees verder) Met haar grillige vertakking en vroege bloei is de kweeperenboom het mooist om als solitair neer te zetten.

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 10 producten in deze categorie

Tips en adviezen voor het kopen van een kweepeer boom

Tijd voor een kweepeerboom? Leuk! Er valt genoeg te kiezen, en zo is er een kweepeer voor elke tuin. Maar welke kweepeerboom is juist voor jou?

Let op de bestuiving

Kweeperen in boom Voor een kweepeerboom is de juiste bestuiving van belang. Niet elke kweepeerboom is zelfbestuivend. Als je maar één boom aanplant is het dus belangrijk om een zelfbestuiver te kopen, want anders pluk je waarschijnlijk geen fruit.

Zelfbestuivende kweeperen zijn o.a. ChampionPortugal en Vranja. Deze drie rassen zijn ook de kweeperen die wij adviseren voor beginners.

Voor niet zelfbestuivende kweeperen vind je gemakkelijk welke boom je als bestuiver kunt kopen in onze bestuivingstabel voor kweeperen.

Laagstam, halfstam of hoogstam?

De kweepeer wordt geënt op een onderstam, en deze onderstam bepaald hoe groot de boom uiteindelijk wordt. Zo kan je een boom planten die maar 300cm hoog wordt, of een boom die wel 700cm hoog wordt. Het is natuurlijk belangrijk om een kweepeerboom te kopen die past in jouw tuin. De exacte afmetingen van alle maten vind je hier: maten fruitbomen en hun afmetingen.

Een kweepeer laat zich ook goed uitleiden. Een leiboom is ideaal voor een kleinere tuin. Bij een kweepeerboom die graag wat meer warmte heeft, zoals de Portugal, is een leivorm ook ideaal omdat bij zo'n geleide kweepeerboom het licht beter bij de takken komt.

Bijzondere kweeën

Rode bloemen van de japanse dwergkwee Crimson and Gold De japanse dwergkwee en chinese kweepeer zijn geen echte kweeperen. Maar net zoals de kweepeer geven deze planten gele vruchten die verwerkt kunnen worden in jam en gelei. De japanse dwergkwee heeft als bijkomstig voordeel dat het een bodembedekker is met prachtige bloemen in het rood of wit. Het is daarom een onmisbare plant als je een eetbare siertuin wilt aanleggen.

Wat smaak betreft zijn leggen deze bijzondere kweevruchten het af tegenoverde echte kweeper, die een veel rijker aroma heeft.

Planten en verzorgen

Nadat je de kwee gekocht hebt is het natuurlijk wachten om kweeperen te plukken. Maar voordat je dat kunt doen, met de boom eerst geplant worden.

Een kweepeerboom plant je het beste in de winter, als de boom in rust is. Hoe je een kweepeer plant lees je hier: stap-voor-stap plantinstructies.

Een kwee planten op de juiste plaats in de tuin, en deze daarna op de juiste manier verzorgen, is heel belangrijk om een gezonde boom te hebben en een grote oogst te behalen. Meer informatie over het verzorgen van een kweepeerboom vind je hier: een kweepeerboom planten en verzorgen.

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Vruchtgrootte: Open
Pluktijd: Open
Vruchtvorm: Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open