Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Ook ballerinabomen zonder zijtakken zijn bij ons te koop

Fruitbomen in allerlei vormen en maten

U weet waarschijnlijk al dat u bij ons een gigantisch assortiment fruitstruiken en -bomen kunt vinden. Maar wist u ook al dat wij deze bomen in vele verschillende maten kunnen leveren? Door middel van de juiste onderstam kunnen wij de groei van de boom beinvloeden, en daardoor kunt u een boom uitzoeken die de juiste maat heeft voor uw tuin. Daarnaast hebben wij ook een groot en exclusief assortiment in lei- en vormbomen.
Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste categorieën waarin wij maten hebben. Klik op een categorie om ons assortiment en de actuele voorraad te tonen.

Kleinblijvende fruitbomen in dwerg-, patio- of zuilvorm

Kleinblijvende fruitbomen in dwerg-, patio- of zuilvorm

Niet iedereen heeft ruimte in zijn tuin voor een complete boomgaard, maar dat hoeft u er dan niet van te weerhouden om uw eigen fruit te telen. Vooral bij deze kleinblijvende fruitbomen kan een kleine hoek in de tuin, of een enkele pot op uw balkon, al meer dan genoeg ruimte zijn voor uw eigen fruitteelt aan huis.


Bekijk ons assortiment Kleinblijvende fruitbomen in dwerg-, patio- of zuilvorm
Fruitbomen in (bijzondere) leivormen

Fruitbomen in (bijzondere) leivormen

Wie zegt dat een fruitboom er altijd als een boom uit moet zien? Ons assortiment bevat een grote hoeveelheid leibomen in laag- half- en hoogstam. Maar ook een assortiment dakbomen en bijzondere vormbomen waarmee u prachtig kunt variëren.


Bekijk ons assortiment Fruitbomen in (bijzondere) leivormen
Bessen en andere fruitstruiken

Bessen en andere fruitstruiken

Stukje tekst over struiken


Bekijk ons assortiment Bessen en andere fruitstruiken
Hoogstam fruitboom

Hoogstam fruitboom

Hoogstam fruitbomen zijn een prachtig stukje historie. Deze bomen horen echt thuis in een groot veld of weiland, naast een monumentale boerderij. De grote bomen brengen schaduw voor dieren, en voedsel voor de mens. Natuurlijk is een hoogstam fruitboom ook een ideale manier om meer diepte en privacy te brengen in een grotere tuin. Meer fruitbomen dan je denkt zijn geschikt als hoogstam fruitboom: je kunt een appel of peer aanplanten, maar ook een hoogstam kersenboom, pruimenboom, kweepeer, mispel of zelfs nashipeer en abrikoos zijn mogelijk. Hoewel zo'n hoogstam fruitboom prachtig is, is het wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien om de boom gezond en sierlijk te houden. Geen geschikte boom voor iemand met hoogtevrees dus. Wel een unieke toevoeging aan een bijzondere tuin.


Bekijk ons assortiment Hoogstam fruitboom
Fruitdragende klimplanten

Fruitdragende klimplanten

Ook een schutting of overkapping kan uw fruittuin worden door te kiezen voor fruitdragende klimplanten. Bijzondere voorbeelden hiervan zijn natuurlijk druiven en kiwi's, maar ook daarnaast zijn er enkele leuke en bijzondere klimplanten die fruit dragen. Een groot voordeel van fruitdragende klimplanten is dat ze erg ruimte-efficient zijn.


Bekijk ons assortiment Fruitdragende klimplanten
Grote fruitbomen

Grote fruitbomen

Walnoten, pecannoten, kastanje's etc.


Bekijk ons assortiment Grote fruitbomen
Kruipers en bodembedekkers

Kruipers en bodembedekkers

Elke tuin heeft het nodig: bodembedekkers! Er zal, hoe vol de tuin ook, altijd een plekje overblijven waar u wat grond opgevuld wilt hebben. Bodembedekkers zijn dan ideaal om de ruimte onder uw grote bomen op te vullen. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook bodembedekkers met fruit betstaan. Ook in het fruit zijn er diverse opties mogelijk, welke we hieronder graag aan u laten zien.


Bekijk ons assortiment Kruipers en bodembedekkers
Oude Fruitbomen

Oude Fruitbomen

Zoekt u direct wat opvulling in uw tuin? Dan zijn onze oude fruitbomen waarschijnlijk een uitkomst! Met deze bomen hoeft u geen jaren te wachten op een oudere fruitbook. Deze bomen zijn 5 á 6 jaar oud, en daarmee op de ideale leeftijd om in de top van hun productie te komen. Daarnaast zijn de bomen ook nog jong genoeg om een hoge productie te geven, en om nog jaren mee te gaan. Deze oude fruitbomen bieden direct vulling in uw tuin, en dragen vaak al heel snel een mooie hoeveelheid fruit. Aangezien wij onze oude fruitbomen in de volle grond telen is het grootste assortiment bomen beschikbaar tussen November en begin Maart. De rest van het jaar hebben wij ook een assortiment oude fruitbomen die direct geplant kunnen worden in pot staan. Dit assortiment is kleiner, maar bied alsnog een leuke keus. U vindt hieronder de actuele voorraad, maar u kunt ook altijd contact opnemen als u op zoek bent naar iets wat hier niet bij staat.


Bekijk ons assortiment Oude Fruitbomen
Stepover trees (overstapbomen)

Stepover trees (overstapbomen)

Stepover trees of overstapbomen zijn een trend uit het Verenigd Koninkrijk. Deze bomen hebben een langzaam groeiende onderstam en op ongeveer 50 centimeter twee zijtakken. Hierdoor wordt een heel lage en brede boom gecreëerd, die uitstekend te gebruiken is als afscheiding voor een border of bloemenperk. In het voorjaar heeft u zo een bloeiende afscheiding, en in de herfst kunt u heerlijk fruit plukken! (bovenstaande foto gemaakt door Piotrus, CC BY-SA 3.0; https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Golden_Russet_Apple.JPG)


Bekijk ons assortiment Stepover trees (overstapbomen)
Kersenbomen op Gisela 5

Kersenbomen op Gisela 5

De Gisela 5 onderstam geeft tot 30% meer productie en blijft veel kleiner. Dit heeft o.a. als voordeel dat er makkelijk een net over de boom te spannen valt. Al deze bomen zijn (natuurlijk) laagstammen. Wilt u liever een halfstam? Door de tussenstam die we gebruiken bij onze gisela 5 kersenbomen hebben deze al een redelijk hoge stam. Door de onderste takken op te snoeien kunt u gemakkelijk de laagstam omvormen tot een boom met de stamhoogte van een halfstam (eerste takken op 120cm) maar een lagere totale hoogte: zo heeft u een halfstam kersenboom op gisela 5 onderstam!


Bekijk ons assortiment Kersenbomen op Gisela 5
Druiven op onderstam

Druiven op onderstam

Deze druiven zijn geënt op een SO4 onderstam. Door druiven op een onderstam te plaatsen zijn ze beter geschikt voor het houden op (pure) zandgronden. Ook zijn ze resistent tegen de druivenluis, maar hierbij moet wel gezegd worden dat deze ziekte in nederland en belgië niet voorkomt. Neemt u een druivenplant mee naar duitsland of frankrijk? Dan is een onderstam soms benodigd of zelfs verplicht.


Bekijk ons assortiment Druiven op onderstam
Vijgen op stam

Vijgen op stam

Een vijgenstruik in de tuin is prachtig. Maar op sommige plaatsen staat een vijg op stam net iets mooier. Bijvoorbeeld een grote vijgenboom als pronkstuk in uw tuin voor schaduw, of juist een compacte boom met een prachtige witte stam in een pot voor uw mediterrane terras. Wij bieden een mooi assortiment vijgenbomen op stam aan. Let wel op: vijgen in pot zijn niet helemaal winterhard, en moeten met zware vorst beschermd worden. In de volle grond in een beschutte tuin is dit niet nodig.


Bekijk ons assortiment Vijgen op stam
Grote druiven

Grote druiven

Snel een pergola vullen? Direct dit jaar nog druiven plukken? Het kan! Wij hebben een prachtig assortiment druiven van 1.8m hoog. Deze oudere druivenplanten zullen dus sneller uw tuin vullen en ook veel sneller fruit dragen. Deze planten staan vaak al met trossen in de winkel!


Bekijk ons assortiment Grote druiven
Bessen op stam

Bessen op stam

Een bessenstruik op stam is precies dat: een bessenstruik, maar dan op een stam. Ideaal voor als je niet zo gemakkelijk meer bukt en meer op sta-hoogte wilt plukken en snoeien. Ook ideaal als je iets meer hoogte nodig hebt op dat plekje in de tuin!


Bekijk ons assortiment Bessen op stam
Laagstam fruitbomen

Laagstam fruitbomen

Laagstam fruitbomen zijn ideaal voor de wat kleinere tuin. Deze kleine fruitbomen, ook wel struiken genoemd, geven een zeer hoge productie en vragen vrij weinig onderhoud. De uiteindelijke hoogte van een laagstam fruitboom is afhankelijk van het ras, maar meestal tussen de twee en drie meter hoog. De breedte is rondom de twee meter. Laagstam fruitbomen geven van alle maten de hoogte productie per m2, en worden daardoor veel aangeplant door fruittelers. In de hobbytuin is hij vooral gelieft omdat hij niet veel ruimte inpikt, en omdat de vruchten makkelijk te plukken zijn (zonder ladder of keukentrap).


Bekijk ons assortiment Laagstam fruitbomen
Halfstam fruitboom

Halfstam fruitboom

Halfstam fruitbomen zijn een prachtige middenweg tussen de compacte en productieve laagstam en de karaktervolle hoogstam. De boom neemt namelijk minder ruimte in beslag, waardoor deze ook voor een middelgrote tuin goed geschikt is. Maar doordat de boom wel op een stam van ongeveer 120cm staat heeft het meer het karakter van een boom dan een struik, en geeft het ook wat meer privacy en diepte in de tuin. Plukken en snoeien van de bovenste takken doe je gemakkelijk met een keukentrap: ideaal!


Bekijk ons assortiment Halfstam fruitboom