Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Rode bessen

Rode bes kopen

De rode bes is in Nederland een bekende verschijning. Deze zoet-zure knappers kunnen goed worden gebruikt in sapjes of in yoghurt. Rode aalbessenstruiken blijven mooi compact en geven ieder jaar weer een goede oogst af. Pas op voor de vogels!

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 11 producten in deze categorie

Tips voor het kopen van een rode bes

Zoek je een rode bes voor in de tuin? Let dan op het volgende bij het uitzoeken van je struik, want zo haal je de perfecte rode bes voor jou in huis.

Kies het juiste ras

Rode bessen aan struik Moderne rode bessen hebben enige voordelen tegenover ouderwetse rassen. Ze zijn productiever, en geven dus meer bessen per struik, en vaak ook gezonder dan oude rassen. Onze favorieten zijn Red PollRovadaJunifer en Rolan.

Maar niet alleen productiviteit en ziekteresistentie tellen mee, er is wel degenlijk ook een smaakverschil. Zo is de rode bes Rotet super zuur, en perfect voor de liefhebber van een diepzure smaak. Ben je juist op zoek naar een zoete rode bes? Dan is de rode bes Red Lake, met een aangename zoete tot zachtzure smaak, de perfecte struik om te kopen.

Ben je juist op zoek naar een ouderwetse rode bes, met een ouderwetse smaak zoals je hem van vroeger kent? Kies dan voor een Jonkheer van Tets of Laxton's No 1. Beide klassiekers met een ouderwetse smaak, die nog steeds goed mee kunnen met de nieuwste toprassen.

Koop je een struik of een stam?

Rode bessen groeien normaal als een struik, en voor de meeste mensen is een struik ook de makkelijkste optie. Deze struiken zijn sterk en geven veel fruit, en zijn ook wat voordeliger. 

Toch kan je ook een aalbes op stam overwegen. Een aalbes op stam heeft natuurlijk meer sierwaarde, je kunt hem heel mooi in een bloemenperkje zetten bijvoorbeeld, maar het heeft ook praktisch nut. Je kunt bijvoorbeeld een aalbes op stam kopen als je niet zo heel gemakkelijk meer bukt: je kunt het fruit bij een bes op stam namelijk gewoon al staand plukken.

Overweeg ook andere kleuren

Witte aalbessen Als je een aalbes gaat kopen denk je al snel aan de rode bes. Dit is natuurlijk ook de kleur die je ziet in de supermarkt. Maar aalbessen zijn er ook in andere kleuren, namelijk wit (geel) en roze. Die kleuren zijn misschien iets minder sierlijk, maar wel vaak zoeter van smaak. Ook worden ze minder snel gepakt door vogels.

Ons assortiment witte en roze bessen vind je hier:

Rode bes gekocht? Nu goed verzorgen!

Als je een rode bes hebt gekocht en geplant is het natuurlijk belangrijk om de struik goed te verzorgen. Meer informatie over het planten, bemesten en snoeien van een rode bessenstruik vind je op de pagina's hieronder:

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Ziekteresistentie: Open
Smaak: Open
Opbrengst: Open
Pluktijd (aalbes): Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open