Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Pitloze Druivenstruiken

Pitloze druif kopen

Iedereen smult wel eens van een trosje druiven. En met alle pitloze druiven die bij de groenteboer te verkrijgen zijn zou je bijna denken dat alle druiven pitloos zijn. Jammer genoeg is dat niet waar. In ons assortiment vindt u een brede selectie pitloze druiven die heerlijk zoet zijn, en goed afrijpen in ons klimaat. (lees verder) Over het algemeen zijn deze druiven niet goed geschikt voor de wijn, maar wel om direct van te snoepen.

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 10 producten in deze categorie

Tips voor het kopen van een pitloze druivenstruik

Heb je een mooie plaats in de tuin en wil je een druif planten? Dan kan het slim zijn om een pitloze druif te planten. Pitloze druiven worden namelijk vaak sneller gegeten dan die met pitjes, zeker door kinderen. Maar wat is nu de juiste druif om te kopen? We geven je hier wat tips.

Beste pitloze druif voor Nederland

Druif Eddy's Blue Wonder Niet alle pitloze druiven groeien even gemakkelijk in ons koude, Nederlandse klimaat. De Concorde druif, dat is de witte pitloze druif die het meest in de supermarkt te vinden is, rijpt bijvoorbeeld niet goed af. Onze favoriete pitloze druiven zijn LakemontEddy's Blue Wonder en Einset Seedless. Deze druiven rijpen niet alleen goed af in een minder warme zomer, maar ze zijn ook goed resistent tegen schimmelziekten. Dit maakt ze onderhoudsvrij, gezond en smakelijk.

Verschil tussen pitloze druif en druif met pitjes

Er zijn wel wat verschillen tussen pitloze druiven en druiven met pitjes.

  • Het eerste verschil ligt voor de hand: de pitloze druif heeft geen pitjes.
  • Maar pitloze druiven zijn vaak ook iets kleiner dan druiven met pit. Dit kan een voordeel zijn, omdat kleine druiven wat minder makkelijk afrijpen, maar zorgt er wel voor dat je in verhouding meer schil hebt dan sap.
  • Ook is de productie vaak lager: je plukt minder trossen van een pitloze druif dan van een druivenstruik met pitjes. Vooral de eerste jaren merk je dit, daarna wordt het verschil minder.
  • Mocht je het een leuk experiment vinden, dan kan je van veel druiven met pitjes ook wijn maken. Met pitloze druiven is dit over het algemeen geen goed idee. Deze zijn echt alleen geschikt om direct op te eten.

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Vruchtkleur: Open
Ziekteresistentie: Open
Vruchtgrootte: Open
Opbrengst: Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open