Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Perzikbomen

Perzikboom kopen

Perzikbomen zijn van nature echte zuidervruchten, maar kunnen op een warme plek in Nederland ook goed groeien. Hoewel perziken wel eens last kunnen hebben van de beruchte 'krulziekte', die door de regen wordt verspreid, kunt u het risico op deze ziekte beperken door te kiezen voor onze krulziekteresiste bomen zoals 'Lieveling' en 'Avalon pride'. (lees verder) Een perzikboom wordt het liefste aangeplant op een warme, beschutte plaats. Heeft u een plaats in de kas? Dan heeft dit veel voordelen, aangezien de krulziekte hier ook niet voorkomt.

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 29 producten in deze categorie

Tips voor het kopen van een perzikboom

Een perzikboom is een fantastische boom voor iedereen die heerlijke, zoete vruchten wil plukken uit de eigen tuin. Maar het is zeker niet de makkelijkste boom om in de tuin te hebben. Daarom het uitzoeken van de juiste perzikboom erg belangrijk. Gelukkig geven we je hier alvast wat tips zodat je de juiste perzikboom kunt kopen!

Heb je nog plek in de kas of serre?

Perzik Peregrine Een perzikboom in de buitenlucht is een stuk moeilijker dan in een kas. De krulziekte, die toch wel de grootste uitdaging is voor iedereen die perziken probeert te kweken, verspreid door regen op het blad van de boom. In de kas heb je hier dus geen last van. En genoeg warmte om de perziken af te laten rijpen? Ook dat is in een kas of serre geen probleem.

Dus heb je nog een plekje over in de kas? Of kan je een plekje vrijmaken? Dan is dat een heel goed idee! Gelukkig zijn er ook perzikbomen die niet heel groot worden, en zo ook in een wat kleinere kas passen.

Onze favoriete perzik voor in de kas is de perzik Suncrest. Dit ras heeft grote, zeer zoete en sappige vruchten. Ook de perziken Amsden en Peregrine zijn een goede keuze.

Krulziekte resistentie

Heb je geen kas of serre, dan is dat natuurlijk geen optie. In dat geval kan je het beste een krulziekte resistente perzik kopen. In tegenstelling tot resistenties tegen andere ziekten, is de resistentie tegen krulziekte die enkele rassen hebben niet volledig dekkend. Je kunt, in een slecht jaar, dus nog steeds krulziekte in zo'n resistente boom krijgen. Toch is de aantasting vaak minder, en ook beter te bestrijden.

Onze favoriete krulziekte resistente perziken zijn Avalon Pride en Benedicte. De perziken Amsden en Lieveling worden ook vaak als krulziekte resistent genoemd, maar is dat naar onze ervaring minder.

Laagstam, halfstam of misschien een leiboom?

Perzikbomen worden geënt op een onderstam. Op die manier wordt bepaald hoe groot de boom uiteindelijk zal worden. Een laagstam boom blijft kleiner dan een halfstam boom. Voor in de kas of serre is dat dus vaak een betere keuze.

Ook de leiboom is het overwegen waard. Doordat de takken van zo'n leiboom horizontaal zijn uitgebogen wordt het licht en de warmte beter over de takken verspreid. Zo kunnen de vruchten die aan de boom hangen beter afrijpen en heerlijk zoet worden.

Bijzondere perziken

Platte perzik Saturne De perzik is zeker niet saai! Ben je een verzamelaar en nieuwsgierig naar bijzondere perzikbomen? Neem dan zeker even een kijkje naar de witte Ice Peach, de roodvlezige bloedperzik Weinbergpfirsich en Sanguine de Savoie, de roodbladige Rubira en natuurlijk de platte perzik. Ook de diverse dwergperziken met hun vaak afwijkende bloesem zijn, vooral vanwege hun sierwaarde, de moeite waard.

Een perzikboom planten

Heb je een perzikboom gekocht? Dan is het nu tijd om de boom te planten! Naar onze mening plant je een perzikboom het beste in de herfst of vroege winter, ergens tussen september en januari. In september en oktober kan dat dus alleen met bomen in pot. Naar onze ervaring slaan bomen in deze tijd het beste en gemakkelijkste aan.

Wil je meer weten over het planten en verzorgen van een perzikboom? Neem dan een kijkje in onze encyclopedie: een perzik- of nectarineboom planten en verzorgen.

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Vruchtkleur: Open
Pluktijd: Open
Bewaren: Open
Vruchtgrootte: Open
Vruchtvlees kleur: Open
Ziekteresistentie: Open
Opbrengst: Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open