Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Nectarinebomen

Nectarineboom kopen

De nectarine heeft net als de perzik een zonnige plek in de tuin nodig. Hoewel de boom goed winterhard is, kan de nectarine het beste onder een afdak worden gezet in verband met de krulziekte. Net als de perzik is de nectarine echt een beauty om te zien: met haar prachtige roze bloesem is de nectarine een echte exotische blikvanger. (lees verder) Plant een nectarine het liefste op een warme en beschutte plaats, zo weet u zeker dat de vruchten lekker zoet worden.

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 10 producten in deze categorie

Tips voor het kopen van een necatrineboom

Tijd voor een nectarineboom in de tuin? Leuk! Maar er zijn wel enkele zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe necatarineboom een succes wordt. Lees hieronder verder.

Let op voor krulziekte

Krulziekte is een ziekte die bij perzik- en nectarinebomen heel vaak voorkomt. Het is een schimmelziekte die wordt verspreid door de regen op het blad. Het remt de groei en het afrijpen van de vruchten.

Je kunt twee dingen doen om krulziekte te voorkomen:

  • Je kunt een resistent ras aanplanten. Jammer genoeg zijn die er nu alleen nog maar met perziken, namelijk de Benedicte en Avalon Pride. Een krulziekte resistente nectarine bestaat nog niet.
  • Je kunt zorgend dat er geen regen op het blad kan komen. Dit kan door de nectarineboom in de kas te zetten, of gewoon in de tuin onder een afdakje. Zo voorkom je een besmetting met deze ziekte.

Kies een goed ras

Nectarine Red Gold Als de nectarineboom gewoon in de buitenlucht komt, dan adviseren wij de Madame Blanchet. Dit ras rijpt in ons klimaat het makkelijkste af.

Plant je de perzik op een warme plaats? Zoals in een kas, of tegen een warme zuidermuur? Dan is juist een grotere nectarine zoals Flavortop of Red Gold een goede keuze. Deze nectarines zijn groot, zoet en heerlijk sappig.

Een maat die bij je past

Voor in een kleine tuin of kas is een laagstam nectarineboom de beste keuze. Door de langzaam groeiende onderstam heeft deze minder groeikracht dan een halfstam nectarineboom. Toch moet ook deze boom goed gesnoeit worden, om veel nectarines te kunnen plukken.

In een kas is een nectarine als leiboom ook een goede optie. Door de takken horizontaal te buigen blijft de boom kleiner, en krijgen de vruchten ook beter zon en warmte. En meer zon en warmte is dan weer goed om zoetere vruchten te krijgen.

Heb je een kleine tuin en wil je liever een nectarineboom in pot houden? Dan is de mini nectarine Nectarella een goede keuze. Deze heeft misschien iets minder grote vruchten, maar de boom past wel beter in een pot.

Verzorg de nectarineboom goed

Goede verzorging is belangrijk om ervoor te zorgen dat je elk jaar weer heerlijke nectarines van je boom kunt oogsten. Hoe je goed een nectarineboom kunt verzorgen, dat lees je in ons encyclopedie artikel: een nectarineboom planten en verzorgen. Veel tuinier plezier, en eet smakelijk!

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Pluktijd: Open
Vruchtkleur: Open
Vruchtvlees kleur: Open
Vruchtgrootte: Open
Bewaren: Open
Opbrengst: Open
Ziekteresistentie: Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open